ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας-Aλ Σίσι: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ευημερία και ανάπτυξη

19:01 - 08 Δεκ 2015 | Πολιτική
Τσίπρας-Aλ Σίσι: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ευημερία και ανάπτυξη
Την υπογραφή δύο συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και αιγυπτιακών λιμανιών ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Φατάχ Αλ Σίσι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ιδιαίτερης σημασίας την ενίσχυση της συνεργασίας των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών».

«Θα χαιρετήσουμε το επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας Αιγύπτου», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε πως «σε μια περίοδο αποσταθεροποίησης, η συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου θα βοηθήσει ώστε η Μεσόγειος να γίνει μια θάλασσα ευημερίας και ενότητας», καθώς –όπως είπε- «βρισκόμαστε μπροστά σε δραματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας».

«Συζητήσαμε για τις προοπτικές της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την εξεύρεση λύσεων που θα επαναφέρουν ειρήνη και ενότητα στην περιοχή. Συζητήσαμε για την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας μας σε διεθνείς οργανισμούς», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «αμοιβαία υποστήριξη της Αιγύπτου στην ΕΕ και της Ελλάδας προς την Αίγυπτο».

«Μιλήσαμε για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στη Συρία, την ανάγκη πολιτικής λύσης στη Λιβύη, την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την τρομοκρατία, την ανάγκη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, αλλά και την επανέναρξη των συνομιλιών για το Παλαιστινιακό», υπογράμμισε ο έλληνας πρωθυπουργός και είπε ότι αύριο θα λάβει χώρα η 3η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας- Αιγύπτου.

«Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ειρήνη και την ευημερία, τη συνεργασία και την ανάπτυξη», τόνισε και πρόσθεσε πως:

«Η επίσκεψη του Αλ Σισι εγκαινιάζει μία νέα εποχή στη σχέση των δύο χωρών, μια σχέση που μπορεί να παίξει ρόλο καταλύτη για θετικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:09 - 08 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.