ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος: Το προσφυγικό θα αντιμετωπιστεί συνολικά ως ευρωπαϊκό ζήτημα

14:09 - 09 Δεκ 2015 | Πολιτική
Αβραμόπουλος: Το προσφυγικό θα αντιμετωπιστεί συνολικά ως ευρωπαϊκό ζήτημα
Τον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, συνάντησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και είχαν διεξοδική συζήτηση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με το Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον κ. Θεοχαρόπουλο. Είχαμε μια εγκάρδια και φιλική συζήτηση για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και βέβαια με ιδιαίτερη έμφαση στα μεγάλα ζητήματα του προσφυγικού και της ασφάλειας, που άπτονται και του δικού μου χαρτοφυλακίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διαπίστωσα μια βαθιά γνώση του αντικειμένου και, το κυριότερο, μια ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση απέναντι σ’ ένα ζήτημα, το οποίο δοκιμάζει σήμερα την Ευρώπη, τους θεσμούς της, την ικανότητά μας να το διαχειριστούμε. Και που βέβαια ένα μεγάλο μέρος ευθύνης δίνεται στην Ελλάδα, ως χώρα πρώτης εισόδου και υποδοχής, όπου τον τελευταίο καιρό -πρέπει να πω- έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε σε συνεργασία με τις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας να κυριαρχούν στην Ευρώπη. Το όλο θέμα θα αντιμετωπιστεί συνολικά. Δεν είναι ελληνικό το ζήτημα. Δεν είναι ιταλικό. Είναι ευρωπαϊκό. Και προτείνονται, και πρέπει να προτείνονται μονάχα ευρωπαϊκές λύσεις» σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Με μεγάλη χαρά σήμερα συναντήθηκα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Αβραμόπουλο. Είναι πραγματικά ένα φλέγον θέμα, το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, σε όλη την Ευρώπη και είναι ιδιαίτερα θετικό στοιχείο το ότι βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση ο κ. Αβραμόπουλος. Τόσο για το ότι είναι Έλληνας όσο και για το ότι έχει γνώση των θεμάτων για να προωθηθούν λύσεις στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, το οποίο έχει τρεις πτυχές, την διεθνή, την ευρωπαϊκή και την εθνική διάσταση, για εμάς, στην χώρα μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.