ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προαπαιτούμενα: Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-Θεσμών – Ζητά παράταση η κυβέρνηση;

21:00 - 10 Δεκ 2015 | Πολιτική
Προαπαιτούμενα: Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-Θεσμών – Ζητά παράταση η κυβέρνηση;
Ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης καθώς κυβέρνηση και Θεσμοί οδηγούνται σε δύσκολα μονοπάτια – «Αγκάθι» τα κόκκινα δάνεια

Να βρουν κοινό τόπο στις διαπραγματεύσεις επιχειρούν κυβέρνηση και δανειστές σε νέο γύρο διαβουλεύσεων που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο στόχος είναι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και κλείνει το ευρωκοινοβούλιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων να εκταμιευθεί και η δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει διαφωνία ως προς το θέμα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων. Όσον αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και ειδικότερα της εκχώρησης ή μη του μάνατζμεντ της εταιρείας, όλα δείχνουν ότι βγήκε λευκός καπνός και το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο δηλώνουν αισιόδοξα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση έχει ζητήσει παράταση για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων όντας αποφασισμένη να μην κάνει πίσω. Όπως λένε χαρακτηριστικά «οι διαφορές παρότι σημαντικές δεν είναι τέτοιες που να οδηγήσουν σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις».

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη τα δύο αυτά θέματα, μαζί με το ασφαλιστικό, να τα διαπραγματευτεί έως το τέλος και, εν συνεχεία, να λάβει τις τελικές της αποφάσεις για το εάν και πού θα νομοθετήσει μονομερώς.

Το τελεσίγραφο λήγει αύριο Παρασκευή και αν δεν καταστεί εφικτή η συμφωνία τότε ο δρόμος για το 1 δισ. ευρώ γίνεται ανηφορικός.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινή γλώσσα ανάμεσα στις δύο πλευρές τότε η Αθήνα θα ζητήσει παράταση στις διαπραγματεύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:41 - 10 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.