ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Δεν θα γίνoυμε αποθήκη προσφύγων

12:09 - 11 Δεκ 2015 | Πολιτική
Τσίπρας: Δεν θα γίνoυμε αποθήκη προσφύγων
Την ανάγκη διαχείρισης του προσφυγικού «χωρίς να ενδώσουμε στον βάρβαρο λαϊκισμό της βίας των φρακτών και των παράνομων επαναπροωθήσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

«Θα επιμείνουμε στους κανόνες ανθρωπισμού. Εύχομαι σε αυτή την προσπάθεια να έχουμε δίπλα μας από εδώ και στο εξής όλες της πτέρυγες του ελληνικού κοινοβουλίου, πλην της Χρυσής Αυγής», είπε ο Πρωθυπουργός.

Εξάλλου, κατήγγειλε το φοβικό κλίμα που καλλιεργείται από ακραίους κύκλους στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Ελλάδα με κανόνες ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προσπαθεί να ανταποκριθεί. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, εκτοξεύουν μάλιστα και ανεύθυνες απειλές οι ίδιοι ακραίοι κύκλοι και σημείωσε ότι το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών έδωσε απάντηση «σε αυτούς τους ακραίους κύκλους».

«Το προσφυγικό δεν είναι το καλύτερο θέμα για να κάνει κανείς αντιπολίτευση. Η αναπαραγωγή της ακροδεξιάς ατζέντας και μέσα στη Βουλή ενισχύει το ρατσισμό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ζήτησε να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και όλες οι άλλες χώρες και είπε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων, ενώ για τα επεισόδια στο Τάε Κβο Ντο είπε: «Μικροεπεισόδια μεταξύ ταλαιπωρημένων ανθρώπων είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με εκείνα που γίνονται κάθε Κυριακή στα γήπεδα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι υποχρέωσή μας η διάσωση και όχι η επαναπροώθηση, που είναι παράνομη», ενώ είπε για το κέντρο ταυτοποίησης στην Κω. «Υπάρχουν ορισμένες αντιδράσεις στην Κω, από ορισμένα στοιχεία που συνήθως αντιδρούν. Αν δεν γίνει κέντρο ταυτοποίησης στην Κω θα είναι καλύτερα; Μεμονωμένες αντιδράσεις κατοίκων στην Κω δεν είναι και τόσο αυθόρμητες. Η πλειοψηφία των κατοίκων στα νησιά ανταποκρίνεται με ανθρωπιά» σημείωσε.

«Είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας και η χώρα πρέπει να είναι συνεπής» υπογράμμισε. «Πρέπει να διαχειριστούμε το θέμα χωρίς να ενδώσουμε στον βάρβαρο λαϊκισμό της βίας και των παράνομων επαναπροωθήσεων» επεσήμανε.

«Εδώ έχουμε πρόσφυγες. Έχει αλλάξει το κλίμα, δεν είναι όπως ήταν πριν πολλά χρόνια με φαινόμενα παραβατικότητας. Έχουμε ανθρώπους μεσαίας τάξης» είπε.

«Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι να απαντήσω σε ερώτηση για το προσφυγικό είναι λογικό διότι βιώνουμε μια τεράστια κρίση, παγκόσμια θα έλεγα και περνάει όλη αυτή η μετακίνηση και η κρίση από τη χώρα μας» είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τα hot spots o κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η επιλογή των σημείων που θα εγκατασταθούν επιβλήθηκε «από την πραγματικότητα και τη γεωγραφία και όχι γιατί μας το επέβαλαν από την Ευρώπη».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:33 - 11 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.