ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτζιάς: Συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα-Ερντογάν στη Χίο

11:43 - 13 Δεκ 2015 | Πολιτική
Κοτζιάς: Συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα-Ερντογάν στη Χίο
Ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι τον Φεβρουάριο οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν στη Χίο με θέμα το προσφυγικό

Την είδηση που αποκαλύπτει κυριακάτικη εφημερίδα, επιβεβαίωσε ο κ. Κοτζιάς σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε ζητήσει εγκαίρως τη συνδρομή της Frontex αλλά «μας έστειλαν τους μισούς από αυτούς που ζητήσαμε». «Οι εταίροι μας θα έπαιρναν 150.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και τελικά πήρε 30 το Λουξεμβρούργο» συμπλήρωσε.

 

Ο υπουργός τόνισε ότι τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα καλέσει σε συνάντηση τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ καθώς και τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στη Χίο για συνομιλίες επί του ζητήματος. 

"Η πρόσκληση θα είναι δική μας. Δεν έχει κλείσει η ημερομηνία. Πιθανολογώ η τριμερής να είναι στις αρχές Φεβρουαρίου" δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

 

Όσον αφορά τους μετανάστες που δεν προέρχονται από χώρες εμπόλεμης ζώνης, ο υπουργός μίλησε για εγκληματικά στοιχεία που υπάρχουν ανάμεσα σε εκείνους που προέρχονται από το Μαρόκο αφού τόνισε ότι αυτοί πετούν οικονομικά έως την Κωνσταντινούπολη και δεν έπρεπε να τους αφήνουν στο αεροδρόμιο της πόλης.

 

Σε ότι αφορά τους "γερμανοτσολιάδες" ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για κάτι τέτοιο, όμως η Ελλάδα ήταν και είναι με έναν τρόπο αποικία χρέους. "Υπάρχει εξωτερικός έλεγχος που συνδυάζεται με τον τρόπο που αναπτύσσεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, και υπάρχουν πολιτικοί που στο μυαλό τους προτάσσουν το τι λέει κάποια ξένη δύναμη, παρά το τι ανάγκη έχει η χώρα", υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.