ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: "Πυροβολεί" τα σενάρια οικουμενικής

09:22 - 14 Δεκ 2015 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: "Πυροβολεί" τα σενάρια οικουμενικής
Με σαφή τρόπο στη σύνοδο της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε το ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης την ώρα που ο αν. υπ. Δικαιοσύνης επαναφέρει τα σενάρια περί Καραμανλή.

Στην απόφαση της ΚΕ αναφέρεται ότι «ο πολιτικός διάλογος με τον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο της πορείας προς το Συνέδριο, θα δώσει την απάντηση στα σενάρια που κατασκεύασαν και προέβαλαν διάφορα κέντρα το τελευταίο διάστημα περί πολιτικών συμμαχιών και οικουμενικών κυβερνήσεων».

Επίσης η ΚΕ καθιστά σαφές ότι τα σενάρια αυτά «έπεσαν στο κενό», καθώς είναι «ορατή μέσα στην κοινωνία η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά, ανάμεσα στο νεοφιλελεύθερο αυταρχικό δρόμο και την εναλλακτική λύση».

«Οι αναγκαίες συναινέσεις πρέπει να επιτυγχάνονται στη βάση του δικού μας πολιτικού σχεδίου», αναφέρει η απόφαση της Κ.Ε., σημειώνοντας την ανάγκη αναδιάταξης των κοινωνικών συμμαχιών και της συγκρότησης ενός ισχυρού μετώπου για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

«Οι λύσεις δεν μπορούν παρά να έχουν κοινωνικό και ταξικό πρόσημο και σε αυτήν την προσπάθεια η Κ.Ε. καλεί τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συστρατευθούν», τονίζεται στο κείμενο της απόφασης.

Η Κ.Ε. να σημειωθεί ότι δινει έμφαση στο παράλληλο πρόγραμμα, ενώ εξαπολύει επίθεση τόσο στη Ν.Δ. όσο και στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ στην Ένωση Κεντρώων αποδίδει ρευστά πολιτικά χαρακτηριστικά, απρόβλεπτη συμπεριφορά και δημαγωγικές θέσεις.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίστηκε στο Σάββατο στον Κεραμεικό, είναι ο βαθύς και ριζικός μετασχηματισμός του οικονομικού παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της χώρας, με έμφαση στη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων και του μισθού, την ενεργητική στήριξη της απασχόλησης, τη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, την προστασία της περιουσίας, την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος όσων έχουν πληγεί από την κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος.

Για το ασφαλιστικό επισημαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κομβικό ζήτημα η αποφυγή μειώσεων στις συντάξεις και η επίτευξη της αναγκαίας εξοικονόμησης μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος και στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού να επιτευχθεί με όρους κοινωνικής και γενεακής αλληλεγγύης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.