ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταναστευτικό: Επαναφορά Αμυγδαλέζας σκέφτεται η κυβέρνηση-«Στα όπλα» οι δήμαρχοι

11:30 - 14 Δεκ 2015 | Πολιτική
Μεταναστευτικό: Επαναφορά Αμυγδαλέζας σκέφτεται η κυβέρνηση-«Στα όπλα» οι δήμαρχοι
Μεγάλο βραχνά για την κυβέρνηση φαίνεται να αποτελεί το μεταναστευτικό ζήτημα. Μάλιστα αναζωπυρώνονται τα σενάρια για επαναφορά και επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών σε Αμυγδαλέζα και Κόρινθο, καθώς η κατάσταση με όσους δεν χαρακτηρίζονται πρόσφυγες και «ξεμένουν» στη χώρα, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Όπως αναφέρει σημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η προσωρινή λύση του Τάε Κβον Ντο, που υλοποιήθηκε για μία μόλις εβδομάδα, αποδείχθηκε ακατάλληλη, καθώς από την στιγμή που μεταφέρθηκαν εκεί οι μετανάστες, κυρίως νεαροί αλλοδαποί και όχι πλέον οικογένειες, όπως είναι πρόσφυγες, ενεπλάκησαν σε απανωτά επεισόδια, ακόμα και με τραυματισμούς. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως πρέπει να γίνουν συλλήψεις και η χώρα να προβεί σε απελάσεις, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος. Επί πλέον, το αργότερο έως τις 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη, το γήπεδο πρέπει να εκκενωθεί, ώστε να επισκευαστούν οι όποιες ζημιές και να επιστραφεί στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ώστε να ετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ.

Δεν διαφέρει όμως και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο γήπεδο του Χόκεϊ, στο Ελληνικό, το οποίο πάντως έχει ήδη εκκενωθεί, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν Μαροκινοί μετανάστες. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το Χόκεϊ παραμένει ως πιθανή λύση για την μετεγκατάσταση μεταναστών για την κυβέρνηση, που συναντά όμως την σφοδρή αντίρρηση των δημάρχων των όμορων δήμων και των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την ακαταλληλότητα του χώρου, ως εμπόδια. Σε κάθε περίπτωση, εκεί εκτός από τις ήδη στημένες δύο μεγάλες σκηνές, υπάρχουν ακόμα οκτώ στις αποθήκες.

Μετρημένα λοιπόν τα κουκιά για την ελληνική κυβέρνηση: Να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα ή το αντίστοιχο κέντρο στην Κόρινθο.

Σε επαγρύπνηση οι δήμαρχοι

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής θα έχει στις 13:00 αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από δημάρχους που υποδέχονται ή φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες και με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Πατούλη.

Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον κ. Μουζάλα για τα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς και να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ και τη συγκέντρωση χιλιάδων μεταναστών στην Αθήνα.

Η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Μουζάλας.

Την Παρασκευή η ΚΕΔΕ είχε ανακοινώσει ότι της συνάντησης θα προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας των δημάρχων έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.