ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: «Εκλογές ή διαλυόμαστε»

11:12 - 14 Δεκ 2015 | Πολιτική
ΝΔ: «Εκλογές ή διαλυόμαστε»
Με την προσδοκία ότι στο τέλος θα τονωθεί ο κομματικός πατριωτισμός της βάσης προκειμένου να προσέλθει μαζικά στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής, οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, δίνουν από σήμερα τις ύστατες κρίσιμες μάχες σε μια ιστορική καμπή για τη συντηρητική παράταξη.

Η πρόβα που έγινε την Κυριακή στέφθηκε, σύμφωνα με τις κομματικές ανακοινώσεις, με επιτυχία προκειμένου να μην επαναληφθούν τα θλιβερά παρατράγουδα της 22ας Νοεμβρίου, που έπληξαν καίρια το γόητρο του κόμματος και εξόργισαν πολλούς ψηφοφόρους. Είναι προφανές ότι πιθανή επανάληψη του φιάσκου θα σημάνει αυτόχρημα την διάλυση της ΝΔ, γεγονός που επισημαίνουν εμφατικά σε όλες τις δηλώσεις τους οι υποψήφιοι αρχηγοί.

Ήδη όμως ακούγονται επίμονες φωνές για την στελέχωση των εκλογικών τμημάτων με 1800 χειριστές tablets από ανθρώπους αμφισβητήσιμης τουλάχιστον κομματικής εμπιστοσύνης, γεγονός που δεν είναι καλός οιωνός για το κλίμα που θα επικρατήσει τη νύχτα των εκλογών.

Η δήλωση εξάλλου υπέρ του Β. Μεϊμαράκη που φέρεται να έκανε μέσω συνεργατών του την περασμένη Παρασκευή, ο Κώστας Καραμανλής αναπτέρωσε μεν το ηθικό του πρώην προέδρου, αλλά, την ίδια στιγμή προκαλεί και αντιδράσεις. Οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοί του, αμφισβητούν ευθέως την πληροφορία, επισημαίνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός, με εξαίρεση το δημοψήφισμα, έχει να παρέμβει δημόσια από τότε που αποσύρθηκε από το πρώτο πλάνο της πολιτικής.

«Αμφισβητώ ότι υπάρχει δήλωση Καραμανλή. Όποιος θέλει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το κάνει ανοιχτά» δήλωσε αίφνης ο Κυρ. Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας στο Mega. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «εγώ δεν διασφαλίζω την ενότητα της ΝΔ; Είμαι από 15 χρονών στο κόμμα». Όμως, όταν τον ρώτησαν αν θεωρεί ότι και οι άλλοι υποψήφιοι μπορούν να διασφαλίσουν την ενότητα του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει περιοριζόμενος να σχολιάσει: «μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα»

Στο μεταξύ η εταιρεία Έξυπνα Συστήματα, που είχε καταθέσει φθηνότερη προσφορά και απειλούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας ακύρωση των εκλογών, αποφάσισε να μην επιμείνει στην αξίωσή της, ανακοινώνοντας ωστόσο, ότι θα επιδιώξει νομικώς την ηθική της δικαίωση.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει ειδικότερα: «Η εταιρεία μας συμμετείχε στον διαγωνισμό του έργου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επιδιώκοντας με όλες της τις δυνάμεις, σε μια αξιοκρατική και αδιάβλητη διαδικασία. Δεν τα καταφέραμε. Όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιεί ως βήμα για την οποιαδήποτε μικροπολιτική εκμετάλλευση.

»Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας και τις αξίες μας όπως εδώ και πολλά χρόνια. Έχει δοθεί ήδη εντολή στους νομικούς μας να μην ασχοληθούν καθόλου με την διενέργεια των εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία την 20η Δεκεμβρίου 2015 αλλά να συνεχίσουν, την προσπάθεια ώστε να προστατέψουν την φήμη και το κύρος μας, καθόσον από την αρχή το ζητούμενο αυτής της υπόθεσης ήταν ηθικό και όχι οικονομικό».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:34 - 14 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.