ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντονής: Ταύτιση απόψεων με την κυπριακή κυβέρνηση στον αθλητισμό

23:53 - 14 Δεκ 2015 | Πολιτική
Κοντονής: Ταύτιση απόψεων με την κυπριακή κυβέρνηση στον αθλητισμό
Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου θα υπογράψουν αύριο ο υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδος, Σταύρος Κοντονής και ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Ο Έλληνας υφυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία, συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι τα θέματα του αθλητισμού. Στη συνάντηση, όπως ανέφερε ο κ. Κοντονής, υπήρξε μια διεξοδική συζήτηση και επισήμανε ότι «υπάρχει ταύτιση απόψεων στα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν σήμερα τον αθλητισμό». Αυτά τα ζητήματα, σημείωσε, είναι ευρωπαϊκά. Θα πρέπει, προσέθεσε, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου να συντονίσουν τις προσπάθειες τους στα ευρωπαϊκά όργανα για να δρομολογηθούν λύσεις. «Η συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι πάντοτε ενεργή και πάντα θα είμαστε στο πλευρό της κυπριακής κυβέρνησης όχι μόνο στα ζητήματα του αθλητισμού , αλλά σε όλα τα ζητήματα, που απασχολούν τον κυπριακό ελληνισμό», κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Ο Κύπριος υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση. Ανέφερε ότι συζητήθηκε ένα ευρώ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η διαφθορά, η βία στα γήπεδα, η πολιτική για το αντιντόπιγκ, οι σχέσεις διεθνών ομοσπονδιών με εθνικές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου κ.ά. «Σε όλα αυτά τα θέματα έχουμε πολλές εμπειρίες να ανταλλάξουμε. Μέσα από την συνεργασία θα προκύψει αμοιβαίο όφελος», δήλωσε ο κ. Καδής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.