ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Χίο και Λέρο ο Α.Τσίπρας-Τι περιλαμβάνει η πρωθυπουργική «ατζέντα»

10:11 - 16 Δεκ 2015 | Πολιτική
Σε Χίο και Λέρο ο Α.Τσίπρας-Τι περιλαμβάνει η πρωθυπουργική «ατζέντα»
Παραμονή της μίνι Συνόδου Κορυφής υπό την Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ταξιδεύει στη Χίο και τη Λέρο, αποσκοπώντας στην επιθεώρηση των εργασιών των hotspots.

Πιο συγκεκριμένα, ο Α. Τσίπρας αναμένεται να «προσγειωθεί» στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ελικόπτερο “super puma” νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η χρονική στιγμή της επίσκεψής του, μόνο τυχαία δεν είναι! Βασικός στόχος του Κυβέρνησης, είναι να ενισχυθεί η πρωθυπουργική «ατζέντα» ενόψει της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το «μήνυμα» Τσίπρα

Το μήνυμα, άλλωστε, που επιδιώκει να στείλει η ελληνική πλευρά στη συνεδρίαση κορυφής, είναι πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γίνεται πράξη μέσα από τις υπεράνθρωπες πράξεις των νησιωτών μας, κι’ αυτό χωρίς καμιά βοήθεια από την ΕΕ. Ουσιαστικά, η κίνηση του Αλ. Τσίπρα αποσκοπεί στο να τονίσει στους Ευρωπαίους ότι πρέπει, επιτέλους, να τείνουν χείρα βοηθείας στη χώρα μας καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί όλες τις υποσχέσεις της.

Συναντήσεις με δημάρχους

Τον πρωθυπουργό θα υποδεχτούν σε Χίο και Λέρο οι δήμαρχοι των δυο νησιών. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και θα ελέγξει από κοντά τη λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης. Είναι γνωστό ότι hot spot λειτουργούν και στα πέντε ελληνικά νησιά (Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο και Σάμο), παρά το γεγονός ότι σε Κω και Σάμο δεν είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Και μετά... Βρυξέλλες

Στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, κυρίαρχο θέμα θα είναι το προσφυγικό από την πρώτη ημέρα της συνόδου, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας. Η Τουρκία θα λάβει μέρος και στη «μίνι» σύνοδο μαζί με τους αρχηγούς οκτώ κρατών. Της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, του Λουξεμβούργου καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Αύριο το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Πρόκειται για συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη τους μετά τα… ατυχή «τιτιβίσματα» που σβήστηκαν από το λογαριασμό του πρωθυπουργικού Τwitter. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 16 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.