ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β.Οικονόμου: Δεν μπορούμε να ζούμε στη ζούγκλα αυτή

10:21 - 16 Δεκ 2015 | Πολιτική
Β.Οικονόμου: Δεν μπορούμε να ζούμε στη ζούγκλα αυτή
Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου από κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια, χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, εξερχόμενος από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους, το βράδυ της Τρίτης, στα Εξάρχεια. Ο κ. Οικονόμου δειπνούσε μαζί με τρία ακόμα άτομα στο εστιατόριο «Ζάχαρη και Αλάτι», επί της οδού Βαλτετσίου 47 στα Εξάρχεια, όταν έγινε αντιληπτός από ομάδα αντιεξουσιαστών, που εισέβαλε στο εστιατόριο.

«Πρέπει να το καταλάβουν όλοι - και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση - ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος...» δήλώσε ο κ. Οικονόμου. «Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ..

Οι δράστες, περίπου δέκα, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη. Αρχικώς επιτέθηκαν φραστικά στον βουλευτή και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν άγρια. Ο κ. Οικονόμου μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Ήρθαν δέκα "κύριοι" με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε» δήλωσε ο κ. Οικονόμου. «Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν. Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο...»

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι οι δράστες μπήκαν στο εστιατόριο επί τούτου. «Μόλις δέκα λεπτά είχα κάτσει, δεν είχα προλάβει...» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στον κ.Οικονόμου διατίθεται αστυνομικός φρουρός ο οποίος ωστόσο δεν ήταν παρών στο περιστατικό. Κλήθηκε αργότερα από τον βουλευτή για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", από το οποίο εξήλθε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα τραύματά του είναι θλαστικά, εκτός από το κεφάλι.

«Το κεφάλι μου έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά...» δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.