ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ξυλοδαρμός Οικονόμου, ο Λάκης και στη μέση η ΝΔ

13:07 - 16 Δεκ 2015 | Πολιτική
Ο ξυλοδαρμός Οικονόμου, ο Λάκης και στη μέση η ΝΔ
Ο ξυλοδαρμός του βουλευτή της Ν.Δ., Β. Οικονόμου στα Εξάρχεια και η πολιτικού χαρακτήρα εμπλοκή του (όχι μόνο…) κωμικού Λάκη Λαζόπουλου στην εκλογή για ανάδειξη της νέας ηγεσίας των γαλάζιων, δείχνει πόσο ευάλωτες, ασταθείς και αβέβαιες είναι οι προοπτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πρώτη περίπτωση, καταγράφηκε μια ακόμα δημόσια παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θυμίζοντας τον γνώριμο εαυτό του και παραπέμποντας στις «παλιές καλές μέρες» της πρωθυπουργίας του, δήλωσε ότι «η Αθήνα έγινε και πάλι ξέφραγο αμπέλι».

Ειρήσθω εν παρόδω, είναι η τρίτη κατά σειρά τροχιοδεικτική βολή που σηματοδοτεί προθέσεις ολικής επαναφοράς στην πολιτική σκηνή και μαρτυρούν πάντως, ότι ο πρώην πρωθυπουργός δε βολεύεται σε ρόλο «αμίλητου θεατή», όπως ο Κώστας Καραμανλής.

Στη δεύτερη περίπτωση, πέρα από τις σκηνές πολιτικής γραφικότητας που σημειώθηκαν όταν ο κ. Λαζόπουλος καταφέρθηκε κατά του Α. Γεωργιάδη, με τον τελευταίο να σπεύδει έξω από το θέατρο όπου παρουσιάσει την εκπομπή του, επανήλθαν στην επιφάνεια τα σενάρια που θέλουν το Μαξίμου να στηρίζει με κάθε μέσο την εκλογή του Β. Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης ευχαριστιέται με τη στήριξη Καραμανλή

Και αυτό γιατί αντιπροσωπεύει τη μετριοπαθή Δεξιά και όπως ο ίδιος δηλώνει: «η Κεντροδεξιά στην Ευρώπη ακολουθεί έναν μεσαίο δρόμο», γεγονός που σύμφωνα με στενούς πρωθυπουργικούς συνεργάτες εγγυάται μια ήρεμη σχετικά πολιτική συγκατοίκηση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι διαφορετικές γραμμές μεταξύ των υποψηφίων επί του θέματος φέρνουν τη ΝΔ αντιμέτωπη με φυγόκεντρες δυνάμεις.

Και φέρνει στο προσκήνιο τους αφανείς πρωταγωνιστές της μάχης που μαίνεται παρασκηνιακά και δεν είναι άλλοι από τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους Καραμανλή- Σαμαρά.

Η στήριξη που παρέχει το καραμανλικό στρατόπεδο, συσπειρωμένο γύρω από τον κ. Μεϊμαράκη προκαλεί τη δυσφορία των άλλων διεκδικητών του στέμματος.

Ο ίδιος πάντως δείχνει να το απολαμβάνει. «Ποιος δεν θα ευχαριστιόταν με τη στήριξη Καραμανλή, όλοι την ήθελαν, το πρόβλημα είναι ότι δεν την είπε για αυτούς, και για αυτό φωνάζουν», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον Σκάϊ, απαντώντας στις αντιδράσεις που εγέρθηκαν.

Τρεις «Σαμαρικοί» κι ο Βαγγέλης με τους «Καραμανλικούς»

Αποκαλύπτοντας μάλιστα την διάταξη των στρατοπέδων αλλά και την προβληματική σχέση του με τον κ. Σαμαρά που ενδέχεται να αποτελέσουν θρυαλλίδα καταιγιστικών εξελίξεων, είπε ότι ενώ ο πρώην πρωθυπουργός αρχικά υποστήριζε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τώρα φαίνεται να στηρίζει όλες τις υποψηφιότητες πλην της δικής του.

Τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος παραιτήθηκε από αρχηγός επειδή του το ζήτησε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, και επανέλαβε με νόημα ότι ο πρώην πρωθυπουργός ποτέ δεν αποδοκίμασε το γνωστό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», που ζητούσε την απομάκρυνσή του από την ηγεσία της παράταξης. «Η παραίτησή μου εκτόνωσε την κατάσταση», προσέθεσε.

Είναι παράδοξο, αλλά, την ώρα που όλοι στη ΝΔ ομνύουν στο ευαγγέλιο της ενότητας, από την άλλη πλευρά, ετοιμάζονται για την βάσιμη πιθανότητα διάσπασης την επόμενη μέρα.

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 16 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.