ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μαύρο κουτί για πρόσφυγες

08:10 - 17 Δεκ 2015 | Πολιτική
Τσίπρας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μαύρο κουτί για πρόσφυγες
Μιλώντας στους Financial Times ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πιέσεις που δέχεται η χώρα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας στο προσφυγικό.

"Η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της αλλά δεν μας λένε τι περιμένουν να κάνουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.


"Πρέπει να διασώζουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο να χάσουν τις ζωές τους (στις βάρκες από την Τουρκία). Αν αυτό που θέλουν είναι να τους επαναπροωθούμε, ας το πουν", πρόσθεσε.

 

Σε ότι αφορά τις τακτικές επιλογής που εφαρμόζει η ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ειδομένη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μαύρο κουτί για πρόσφυγες αν οι ροές δεν μειωθούν" και πρόσθεσε πως "Η Σλοβενία, η Κροατία και η ΠΓΔΜ όλες πήραν την απόφαση να φιλτράρουν τους ανθρώπους ανάλογα με την εθνικότητά τους - για παράδειγμα δεν δέχονται αυτούς από την Βόρεια Αφρική και το Ιράν. Αυτό δεν είναι σωστό".

 

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι Βρυξέλλες έχουν πολλές φορές ασκήσει κριτική στην Ελλάδα για καθυστερήσεις στην προετοιμασία για τον χειμώνα. «Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα χωρίς να προδώσουμε τις αρχές μας» απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο κ. Τσίπρας, που τόνισε για άλλη μια φορά ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται ο κόσμος με ανθρωπιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.