ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές ΝΔ: Κουρασμένες κάλπες…

14:10 - 17 Δεκ 2015 | Πολιτική
Εκλογές ΝΔ: Κουρασμένες κάλπες…
Τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, η ΝΔ μοιάζει με τον Πύργο της Βαβέλ.

Οι τέσσερις διεκδικητές ακολουθώντας οριακά τους τύπους της αστικής ευπρέπειας, αποφεύγουν τις ευθείες προσωπικές επιθέσεις. Πίσω όμως από την υπηρεσιακή ευγένεια, οι λέξεις είναι στιλέτα…

Στα κομματικά ρετιρέ, είναι ήδη κοινή διαπίστωση πως την επόμενη μέρα δύσκολα θα συνυπάρξουν όλοι μαζί, γεγονός που σημαίνει ότι μια ακόμα διάσπαση- φαινόμενο γνώριμο άλλωστε στον κομματικό κορμό της συντηρητικής παράταξης- δεν θα είναι και τόσο αναπάντεχη…

Το επιβεβαίωσε με απόλυτη φυσικότητα ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΑΝΤ-1, είπε αφοπλιστικά: «υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσουν στελέχη μετά τις εκλογές από τη ΝΔ».

Υφέρπει αυτό το διάστημα της μακρόσυρτης εσωκομματικής φθοράς που έχει κουράσει τους οπαδούς της γαλάζιας παράταξης και τους πολίτες της χώρας, ένας ακήρυχτος πόλεμος.

Και στο πολιτικό χρηματιστήριο, η αξία της εκλογικής μετοχής έχει ήδη κεφαλαιοποιηθεί, δεδομένου ότι το πολιτικό στοιχείο της μάχης ήταν απών και αυτό που αντίθετα κυριάρχησε, ήταν οι αβυσσαλέες προσωπικές έριδες, απρόθυμες στοιχίσεις και ο θρίαμβος των παρασκηνίων.

Ποια είναι η διακύβευση; Την περιέγραψε αδρά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, λέγοντας όσο πιο απλά γινόταν:


«Η Ν.Δ. είναι κόμμα Καραμανλικό σε αρχές και αξίες και επιστρέφει σε αυτές τις αρχές και αξίες για να αναγεννηθεί και να παίξει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο που πρέπει».

Χωράνε άλλοι σε αυτήν την κομματική διάταξη; Η επομένη της προσεχούς Κυριακής, είναι πολύ κοντά…

Γ.Χ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.