ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλος για χόκεϊ, άλλος για στρατόπεδο και η κυβέρνηση… ψάχνεται

15:35 - 17 Δεκ 2015 | Πολιτική
Άλλος για χόκεϊ, άλλος για στρατόπεδο και η κυβέρνηση… ψάχνεται
Η Ευρώπη πιέζει, η κυβέρνηση αναζητά λύσεις (με βραδείς ρυθμούς) και οι χιλιάδες πρόσφυγες αγωνιούν για το μέλλον τους.

Τέλη Δεκεμβρίου και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την κατασκευή ούτε ενός τέτοιου κέντρου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αντίθετα περιορίζεται μόνο στη διαχείριση των χιλιάδων μεταναστών που μεταφέρονται στην Αθήνα αναζητώντας εναγωνίως χώρους προσωρινής στέγασης και φιλοξενίας εξακολουθώντας να είναι... αιφνιδιασμένη όπως συνέβη και το καλοκαίρι.

Οι περισσότεροι είχαν φύγει μόνοι τους από το Ταε Κβον Ντο τις προηγούμενες ημέρες και κανείς δεν γνώριζε που είχαν πάει αφού οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού δεν είχαν ανοίξει ακόμα για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

Περίπου 300 είχαν παραμείνει μέσα στο Ταε Κβον Ντο και περίμεναν καρτερικά κάποιον να τους μεταφέρει...

Σήμερα το πρωί λοιπόν εμφανίσθηκε ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ για να κάνει δρομολόγια από το Ταε Κβον Ντο στο Ελληνικό μεταφέροντας τους περίπου 300 πρόσφυγες.  Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα η εταιρεία αξιοποίησης των ακινήτων είχε ζητήσει να είναι παραδοτέο το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο καθώς είναι προγραμματισμένοι αγώνες kick boxing.

Τελικά οι πρόσφυγες άρχισαν να φτάνουν στο Ελληνικό με το λεωφορείο φυσαρμόνικα... Λίγο πριν τις 11 το πρωί έφτασαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικό 35 οικογένειες. Στο σημείο έφθασαν και εθελοντικές οργανώσεις για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, τόνισε πως «θα κάνουμε ό, τι καλύτερο για τους πρόσφυγες και την φιλοξενία τους».

Αλλού οι μεν, αλλού οι δε

Η διαδικασία μεταφοράς γίνεται σύνθετη καθώς σύμφωνα με το βασικό σχέδιο, αλλού θα μεταφερθούν οι μετανάστες, αλλού οι πρόσφυγες και… όποιος προλάβει φεύγει!

Βασική προτεραιότητα είναι να φιλοξενηθούν στο γήπεδο του Χόκεϊ κυρίως γυναίκες με παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα δέσμευση της κυβέρνησης, ο χώρος παραχωρείται για φιλοξενία μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2016.

Αντιδρά η ΚΕΔΕ

Παρά την συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των Δημάρχων της Νοτιοανατολικής Αττικής με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου σε ότι αφορά στην διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Επίσης, για την ΚΕΔΕ η επιλογή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και του Ελληνικού, είναι λάθος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά προσφύγων στο γήπεδο του Χόκεϊ στο Ελληνικό. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο εύκολα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.