ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Welt: Πεισματάρης μαθητής η Ελλάδα και πιεστικοί γονείς οι Ευρωπαίοι

12:51 - 18 Δεκ 2015 | Πολιτική
Welt: Πεισματάρης μαθητής η Ελλάδα και πιεστικοί γονείς οι Ευρωπαίοι
Σειρά δημοσιευμάτων με αιχμή το προσφυγικό, το θέμα του χρέους και το παράλληλο πρόγραμμα καταγράφεται στον γερμανικό Τύπο.

Όπως σημειώνει η συντηρητική εφημερίδα Die Welt, «δεν υπάρχει έλλειψη σχεδίων για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά αυτό που λείπει στην Αθήνα είναι η πολιτική βούληση για την ιδιοκτησία του προγράμματος βοήθειας». Μάλιστα τονίζει ότι «η προσφυγική κρίση έχει πολλές ομοιότητες με την κρίση χρέους: και πάλι δεν καταφέρνει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στη δύσκολη αποστολή της. Και πάλι η Ελλάδα αποσταθεροποιεί την Ευρώπη». Καρφώνει μάλιστα τον Πρωθυπουργό λέγοντας: «Αντ’ αυτού ο Τσίπρας γράφει άρθρα σε ελληνικές εφημερίδες, στα οποία συνδέει στενά την πολιτική λιτότητας και την ξενοφοβία, ενώ επικριτικές φωνές, όπως αυτή η εφημερίδα, τις χαρακτηρίζει ως «αμετανόητες» και «εμμονικούς εχθρούς». Έτσι όμως δεν θα βοηθηθούν οι Έλληνες στη δυσάρεστη κατάσταση που βρίσκονται. Και τον Ιανουάριο έρχονται μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πονέσουν πολλούς Έλληνες. Το 2016 η Ελλάδα απειλείται να περάσει δύσκολους καιρούς. Και παρά το γεγονός ότι είναι εκνευριστικό, η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να αφήσει αδιάφορους τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η εφημερίδα πάντως παραδέχεται ότι «η εκδίωξη της χώρας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί ρεαλιστική επιλογή. Όποιος θέλει να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων προς την Ευρώπη χρειάζεται όχι μόνον την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα και καταρχήν και τον Τσίπρα. Ίσως να μην είναι ένας ισχυρός ηγέτης, αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία εναλλακτική λύση. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει υπομονή και να συνεχίσει να πιέζει, όπως θα έκαναν οι υπομονετικοί γονείς με έναν πεισματάρη μαθητή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.