ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής-Τσίπρας: «Η χώρα βυθίζεται, εσύ το χρέος σου»-Η κρυφή συνομιλία

16:00 - 18 Δεκ 2015 | Πολιτική
Καραμανλής-Τσίπρας: «Η χώρα βυθίζεται, εσύ το χρέος σου»-Η κρυφή συνομιλία
Και το σήριαλ για την επικοινωνία Καραμανλή-Τσίπρα καλά κρατεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να αποκαλύψει μέσω συνεργατών του, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το μεσημέρι της Παρασκευής (18.12.2015), τη μια και μοναδική όπως διευκρινίζει τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αδειάζοντας τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Θόδωρο Ρουσόπουλο που χθες είχε μιλήσει τουλάχιστον δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες των δυο ανδρών.

Όπως λοιπόν διευκρινίζουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα μόλις δυο 24ωρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της παράταξης, Αλέξης Τσίπρας και Κώστας Καραμανλής έχουν μιλήσει μόνο μια φορά στο τηλέφωνο και αυτό τις 10 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του δεύτερου!

Το τηλεφώνημα Καραμανλή σε Τσίπρα που έγινε πέντε μέρες μετά το δημοψήφισμα και μόλις λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη και 17ωρη Σύνοδο Κορυφής όπου ο πρωθυπουργός κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές για το τρίτο Μνημόνιο. «Η χώρα βυθίζεται, πρέπει να κάνεις το καθήκον σου» είπε, σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του, ο Κώστας Καραμανλής στον Αλέξη Τσίπρα.

Μέσω των συνεργατών του, ο Κώστας Καραμανλής άδειασε τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος 24 ώρες πριν είχε υποστηρίξει πως έχουν γίνει τουλάχιστον δυο τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα – Καραμανλή,.

«Ο κ. Ρουσόπουλος διατυπώνει προσωπικές του θέσεις, που δεν απηχούν τη θέση του Κώστα Καραμανλή» ανέφεραν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Αλλά και ο Ευάγγελος Αντώναρος νωρίτερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Focus FM όταν ερωτήθηκε αν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καραμανλή κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου απάντησε: «Θεωρείτε απίθανο να πάρει ο νυν πρωθυπουργός έναν πιο έμπειρο πολικό; Ζητάς τη γνώμη εκείνου που εκτιμάς».

Ο κ. Αντώναρος συμπλήρωσε πως ο κ. Καραμανλής «δεν είναι ο άνθρωπος που δίνει οδηγίες, αλλά ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει με κάποιον που ζητά τη γνώμη του και ειδικά όταν ο τότε πρόεδρος της ΝΔ αρνιόταν να πει καλημέρα στον κ. Τσίπρα, πράγμα, που θεωρώ ως μη συμβατό με τον πολιτικό πολιτισμό της ΝΔ. Άλλωστε ο τότε πρόεδρος του κόμματος δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο στα κομματικά πράγματα της Νέας Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς γιατί ο Κώστας Καραμανλής δεν παίρνει το λόγο μέσα στο κοινοβούλιο, ο κ. Αντώναρος απάντησε, ότι «δεν μιλάει στη Βουλή γιατί δεν θέλει να "καπελώσει" τον εκάστοτε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας», ενώ χαρακτήρισε «πράσινα άλογα τα περί στήριξης Καραμανλή της ιδέας για οικουμενική κυβέρνηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.