ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στη Νέα Δημοκρατία

23:27 - 20 Δεκ 2015 | Πολιτική
Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στη Νέα Δημοκρατία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στα εκλογικά τμήματα που έχουν κλείσει, με τη λήξη και της παράτασης κατα μια ώρα που δόθηκε στην εκλογική διαδικασία. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Παράλληλα, στη "μάχη" για την δεύτερη θέση σαφές προβάδισμα φέρεται να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα αναφέρουν ότι δεύτερος είναι ο περιφερειάρχης.

"Κύκλοι" του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν στο μεταξύ, τα εξής: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη απο αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο β´ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ».

Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι παρακολουθούν τη ροή των αποτελεσμάτων στα στρατηγεία τους και ο κ. Μεϊμαράκης στην κατοικία του.

Εν τω μεταξύ, από τις επτά το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία λαμβάνει αποτελέσματα από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

Το εάν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα και από το ύψος της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.

«Απίστευτη» η συμμετοχή

Ως «απίστευτη» χαρακτήρισε νωρίτερα τη συμμετοχή των ψηφοφόρων ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο αριθμός των πολιτών που ψήφισαν ξεπέρασε τις 400.000, με τα στελέχη της λεωφόρου Συγγρού να εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση για τη συμμετοχή, καθώς αυτή ξεπέρασε ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις των τελευταίων ημερών.

«Η προσέλευση η οποία παρατηρείται είναι απίστευτη. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει 325 χιλιάδες. Υπάρχουν δε εκλογικά τμήματα, αυτή τη στιγμή, που απέξω είναι 300 με 400 άνθρωποι και επιθυμούν να ψηφίσουν», ανέφερε ο κ. Τραγάκης λίγο πριν από τις 19:00.

Ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, λέγοντας πως η δική τους κινητικότητα ήταν εκείνη η οποία έφερε τον κόσμο στις κάλπες.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:22 - 21 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.