ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρ.Μητσοτάκης: Δεν είναι ακόμα έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ

11:19 - 22 Δεκ 2015 | Πολιτική
Κυρ.Μητσοτάκης: Δεν είναι ακόμα έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ
Ο υποψήφιος πρόεδρος για την Νέα Δημοκρατία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος και για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η διαφορά με τον κ. Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη και παραμένω αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ "τερμάτισε" δεύτερος, με ποσοστό περίπου 30%.


Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι εφόσον κερδίσει την εκλογική μάχη στις 10 Ιανουαρίου, τότε στις επόμενες εθνικές εκλογές «θα κερδίσω τον Αλ.Τσίπρα».

 

«Είμαι ακριβώς το αντίθετο από τον κ. Τσίπρα. Ο Αλ.Τσίπρας θα αισθανόταν άβολα απέναντί μου» πρόσθεσε στη συνέντευξή του.

 

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρόκειται για «επιλογή στασιμότητας», αλλά ξεκαθάρισε πως η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει ακόμα και σε περίπτωση που χάσει τη μάχη των εσωκομματικών εκλογών τότε θα στηρίξει «χωρίς αστερίσκους» τον νέο πρόεδρο.

 

Είπε επίσης, ότι εάν καταφέρει να κερδίσει στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, τότε θα προχωρήσει σε μία «προεδρία τομής», με γενναίες καταστατικές αλλαγές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αξιολογήσει τα στελέχη «με βάση την αξία τους και όχι ποιον στήριξαν προεκλογικά».

 

«Έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αλλαγές που χρειάζεται η ΝΔ. Η ιστορία των φαξ δείχνει ότι οργανωτικά μείναμε στον 20ό αιώνα» δήλωσε.

Για το ποσοστό που απέσπασε στον α' γύρο των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών και γι' αυτό η διαφορά με τον Β.Μεϊμαράκη είναι «απολύτως αναστρέψιμη» στον β' γύρο.

 

«Κατάφερα να κινητοποιήσω κόσμο να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής, άνοιξα την καρδιά μου και μίλησα το λόγο της αλήθειας. Πήρα το στοίχημα και μίλησα με ορθό πολιτικό λόγο» είπε.

 

«Δεν ζητώ πτώση της κυβέρνησης»

 

Στο ερώτημα εάν στις 10 Ιανουαρίου αναμετρώνται «καραμανλικοί-μητσοτακικοί», ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «διαχωρισμούς του προηγούμενου αιώνα».

 

Σε ερώτηση εάν προτίθεται να στηρίξει κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, «αν δεν ανακρούσει πρύμναν στον τομέα της Παιδείας», ενώ επανέλαβε τη φράση ότι η ΝΔ «δεν θα γίνει δεκανίκι» της κυβέρνησης.

 

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν ζητεί την πτώση της κυβέρνησης «γιατί δεν είμαστε έτοιμοι ως Νέα Δημοκρατία, αλλά σύντομα θα είμαστε».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 22 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.