ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή-LIVE: Σύμφωνο συμβίωσης, εκφράσεις πεζοδρομίου και ενδοκυβερνητικές τριβές

21:02 - 22 Δεκ 2015 | Πολιτική
Βουλή-LIVE: Σύμφωνο συμβίωσης, εκφράσεις πεζοδρομίου και ενδοκυβερνητικές τριβές
Χυδαίες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί πεζοδρομίου μέσα στο ναό της Δημοκρατίας.

Θα μπορούσαμε να παραφράσουμε τη γνωστή λαϊκή ρήση και να πούμε "δείξε μου τη Βουλή σου να σου πω ποιος λαός είσαι". Για ακόμη μία φορά οι βουλευτές μας αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Σήμερα ψηφίζεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης και οι βουλευτές βρήκαν ευκαιρία για να ανταλλάξουν σκληρές και χυδαίες εκφράσεις.

Βουλευτές χωρίς πολιτικά επιχειρήματα επιδίδονται σε «κοκορομαχίες» υπερασπιζόμενοι μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ακόμα για το Σύμφωνο Συμβίωσης κανείς δεν μίλησε μέχρι στιγμής με επιχειρήματα, κανείς δεν μας είπε γιατί είναι ή δεν είναι απαραίτητο να ψηφιστεί.

Η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων στην Ολομέλεια της Βουλής, από το μεσημέρι και μετά... ξέφυγε. Από την εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που λάνσαρε δικό του στυλάκι φορώντας κονκάρδα με τα χρώματα των ομοφυλοφίλων και μίλησε για την σχέση της Αριστεράς με τον πολιτικό φιλελευθερισμό και θυμήθηκε την κινηματική του δράση κατηγορώντας το ελληνικό κράτος ότι στιγματίζει μια σεξουαλική προτίμηση, ως τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση που θυμήθηκε την ομοφυλόφιλη οικογένεια του Στέλιου του... μπετατζή που ζούσε δίπλα του στο Άμστερνταμ, η συζήτηση δεν σε αφήνει να πλήξεις.

Η ομιλία η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν αυτή της Αλέκας Παπαρήγα η οποία σε ακόμη μια κοινοβουλευτική διαδικασία ξεχώρισε με την καθαρότητα της σκέψης της και την σαφήνεια των επιχειρημάτων της.

Ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού ζήτησε να δοθεί στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα της τεκνοθεσίας και εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως την ομοφοβική του διάθεση. Αν κάποιος ομοφυλόφιλος συνευρεθεί με τον κ. Κατσίκη θα κατηγορηθεί για κτηνοβασία είπε ο κ. Αμυράς. «Είναι πολιτικός αλήτης. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του» απάντησε ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου.

Υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και Ένωση Κεντρώων.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Κατά όλων των άρθρων που αφορούν το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών δήλωσε το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για τα υπόλοιπα άρθρα κατά την συζήτηση τους, ενώ η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει συλλήβδην το νομοσχέδιο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με την ομιλία του Γιάννη Λαγού από τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι με τις διατάξεις του το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει στο κόμμα του να διενεργεί τα συσσίτια μόνο για Έλληνες.

«Είναι μέρα ντροπής γιατί φτάνουμε σε ένα σημείο πράγματα τα οποία είναι ενάντια στη φύση, ενάντια στη λογική να τα ψηφίζουμε, να νομοθετούμε, και να παρουσιάζουμε το αφύσικο ως φυσικό. Αν έρθει ένας φίλος από την Ολλανδία, από τη Γερμανία από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες και τα ζώα τους, τι θα γίνει; Θα αποδεχτούμε και τους κτηνοβάτες;» ανέφερε από το βήμα, προκαλώντας την αντίδραση της Βασιλικής Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή

Τελευταία τροποποίηση στις 21:05 - 22 Δεκ 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.