ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Welt: Η Ελλάδα επέτρεψε σε τρομοκράτες να μπουν στην Ευρώπη

22:53 - 22 Δεκ 2015 | Πολιτική
Die Welt: Η Ελλάδα επέτρεψε σε τρομοκράτες να μπουν στην Ευρώπη
Εχουν περάσει μήνες από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος απειλούσε την ευρωζώνη με κύματα μεταναστών χωρίς έγγραφα. Αλλά στην Ευρώπη ακόμη την θυμούνται.

Αυτό φαίνεται και από το δημοσίευμα της Welt, η οποία μνημονεύει τη δήλωση που είχε κάνει τότε ο υπουργός Αμυνας, ενώ στο κείμενο που είναι πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της κατηγορεί την Ελλάδα ότι επέτρεψε σε τρομοκράτες να περάσουν στην Ευρώπη.

«Η απειλή ακούστηκε σε ένα κακό αστείο», λέει η γερμανική εφημερίδα για τη δήλωση του κ. Καμμένου τον Μάρτιο. Τότε, είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν υποχωρήσουν οι πιέσεις για Grexit, «αν η Ελλάδα εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης» όπως είχε πει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Times.

«Η δήλωση όμως δεν απέχει από την πραγματικότητα. Πηγές από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας δήλωσαν ότι η Ελλάδα επέτρεψε σε τρομοκράτες να προχωρήσουν στην Ευρώπη, αντί να τους συλλάβει», γράφει η Welt.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Σάλτσμπουργκ στις 10 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για έναν Αλγερινό και έναν Πακιστανό, για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι ανήκαν στο περιβάλλον των μακελάρηδων του Παρισιού, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα.

«Οι δύο τους έφτασαν στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, με την ίδια βάρκα στην οποία βρίσκονταν τουλάχιστον δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας στην επίθεση στο Παρίσι. Σύμφωνα με πηγές στις αρχές ασφαλείας, οι ελληνικές αρχές σημείωσαν κατά τη διαδικασία καταγραφής ότι τα συγκεκριμένα δύο άτομα ήταν στο σύστημα πληροφοριών της Σένγκεν, για πιθανές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Αντί να τους συλλάβουν όπως έπρεπε, τους έδωσαν περιθώριο 30 ημερών για να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα. Ετσι, οι δύο ύποπτοι συνέχισαν το ταξίδι τους διά της λεγόμενης βαλκανικής οδού, και έφτασαν στην Αυστρία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.