ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργικό συμβούλιο: Τελευταία συζήτηση του 2015-Στο τραπέζι αγρότες και ασφαλιστικό

09:00 - 23 Δεκ 2015 | Πολιτική
Υπουργικό συμβούλιο: Τελευταία συζήτηση του 2015-Στο τραπέζι αγρότες και ασφαλιστικό
Επί τάπητος τίθενται στο σημερινό και τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του 2015, που συνεδριάζει από τις 10:30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα.

Τα νομοσχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση αναμένεται να φθάσουν στην Βουλή ακόμη και μέσα στις γιορτές, προκειμένου το νομοθετικό έργο να αρχίσει από τις 7 Ιανουαρίου που θα ανοίξει ξανά το κοινοβούλιο.

Λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, νέο αναπτυξιακό πλαίσιο, εκσυγχρονισμός Δημόσιας Διοίκησης, Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και το «παράλληλο πρόγραμμα» είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, στις οποίες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναφερθεί σήμερα ο πρωθυπουργός.

Το κλίμα στην κυβερνητική πλειοψηφία είναι βαρύ μετά την απόρριψη από τους δανειστές του παράλληλου προγράμματος και την απόσυρσή του από την κυβέρνηση υπό την απειλή της μη εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ. ευρώ, η οποία τελικά απελευθερώθηκε χθες από τον ESM.

Το ασφαλιστικό μεταφέρεται για τις 15 Ιανουαρίου ή και αργότερα ενώ η νομοθέτηση των ρυθμίσεων που αφορούν τους αγρότες και που μαζί με το ασφαλιστικό είναι τα δύο μεγάλα αγκάθια για την κυβέρνηση πηγαίνει για τον Φεβρουάριο.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα αποφευχθεί η μείωση των κύριων συντάξεων και κατά τα λοιπά γενικόλογα, ότι το σύστημα θα γίνει βιώσιμο και θα κινείται στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Ωστόσο από τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι αμφίβολο ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τον βασικό της στόχο και να αποφύγει τις περιπέτειες.

Εξίσου ή και μεγαλύτερες δυσκολίες όμως θα αντιμετωπίσει και με τις ρυθμίσεις για τους αγρότες καθώς μάλιστα το μέτωπο θα είναι διπλό: Μέσα στην Βουλή θα βρει αντιμέτωπους τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Παράλληλα στην περιφέρεια θα είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ των αγροτών. Το ΚΚΕ μάλιστα έχει ήδη κάνει την προεργασία ξεκινώντας από την Λάρισα και αναμένεται να κάνει την πρώτη σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 23 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.