ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σύμφωνο συμβίωσης δίνει λαβές για πολιτικές διευρύνσεις

11:21 - 23 Δεκ 2015 | Πολιτική
Το σύμφωνο συμβίωσης δίνει λαβές για πολιτικές διευρύνσεις
Την ανάδειξη του νεωτερικού λόγου της αριστεράς αλλά και μιας ατζέντας μεταρρυθμίσεων που ήδη έχουν προχωρήσει αναμένεται να αναδείξει ο Πρωθυπουργός τόσο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις του το επόμενο διάστημα οπότε και κλείνει η πρώτη χρονιά ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Με διάθεση να παραλληλίσει τη θητεία του με τον αέρα ανανέωσης και εκδημοκρατισμού που έφγερε στις αρχές του 1980 ο Ανδρέας Παπανδρέου ήδη από χτες στη Βουλή χαρακτήρισε «ιστορική δημοκρατική παρακαταθήκη» την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει ευρεία συμφωνία των κομμάτων στο βήμα αυτό που, όπως τόνισε, συνιστά μεγάλη νίκη υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί «δεν είχαν το δικαίωμα να συμβιώσουν και να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που έχουν άλλοι». «Αντί να πανηγυρίσουμε να ζητήσουμε συγγνώμη σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που στην χώρα μας στερούνταν δικαιωμάτων και ιδίως εκείνων που ένοιωσαν την βαρβαρότητα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Ανοίγει ένας νέος κύκλος ισονομίας και αξιοπρέπειας για όλους ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού σε αντιδιαστολή με τους ελάχιστους κήρυκες του φόβου και της μισαλλοδοξίας».
Αυτό, μαζί με τον «ηθικό λόγο» κατά της διαφθοράς, την επιτάχυνση ερευνών στα ΜΜΕ το επόμενο διάστημα, την αξιοποίηση λόγω και της ψήφισης της σχετικής τροπολογίας, δεδομένων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και την ανάδειξη μεταρρυθμίσεων στον χώρο της οικονομίας, θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα αναδείξουν το λόγο της νεωτερικότητας που θέλει να αναπτύξει ο Πρωθυπουργός. Μαζί με τις διεθνείς πρωτοβουλίες επιδιώκει ουσιαστικά να κάνει σαφή τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο χτες της συντήρησης και το αύριο της «φρέσκιας εκδοχής μια νέας αριστεράς». Εκεί πατάει ώστε να φέρει κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες δυνάμεις που μοιράζονται παραπλήσια πιστέυω. Ειδικά τώρα που ξεκαθαρίζει το τοπίο στη ΝΔ και χώροι όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα πιεστούν ανάμεσα στους δύο μεγάλους. Το έργο δύσκολο και απαιτεί γενναίες διευρύνσεις και παραδοχές εν όψει μάλιστα και δύσκολων αποφάσεων.
Γιώργος Αλεξάκης 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.