ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Δεν θα διανοηθεί κανείς να μειώσει τις συντάξεις

12:20 - 23 Δεκ 2015 | Πολιτική
Τσίπρας: Δεν θα διανοηθεί κανείς να μειώσει τις συντάξεις
Με απολογισμό του έτους που πέρασε ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός αυτή τη χρονιά έβαλε τη σφραγίδα στις εξελίξεις με τη διπλή αποφασιστικότητα στις κάλπες στις εκλογές και το δημοψήφισμα».

«Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2015.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη δέσμευσή της και καταθέτει στη Βουλή την πρότασή της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Ανέφερε, δε, ότι είναι το τελευταίο βήμα πριν την «πηγή» της πρώτης αξιολόγησης και της επακόλουθης διαδικασίας αποφάσεων για την αναγκαία απομείωση του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε 11 δράσεις για το 2016 ενώ για τον τομέα της φοροδιαφυγής προανήγγειλε εξελίξεις. Αποκάλυψε ότι ο γ.γ. της κυβέρνησης κ. Καλογήρου, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό με τον κ. Φαλτσιανί, από τον οποίο παρέλαβε λίστα με χιλιάδες διεθνείς συναλλαγές και την παρέδωσε στον εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φαλτσιανί ήταν αυτός που είχε παραδώσει και τη λίστα Λαγκάρντ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.