ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας 21-22 Ιανουαρίου

12:44 - 27 Δεκ 2015 | Πολιτική
Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας 21-22 Ιανουαρίου
Φορτωμένο θα είναι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού το νέο έτος. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συμμετάσχει στις 21 και 22 Ιανουαρίου στο Φόρουμ του Νταβός που φέτος διεξάγεται 21-24 Ιανουαρίου.

Στο περιθώριο της κορυφαίας διαδικασίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις με την Ανγκελα Μέρκελ, την Κριστίν Λαγκάρντ και ξένους ηγέτες για θέματα, όπως το προσφυγικό και την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά και τις συνολικότερες εξελίξεις στην Ευρώπη, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία.

Η επίσκεψη στο Νταβός ανακαλεί έντονα αρνητικές μνήμες από την αντίστοιχη παρουσία εκεί του Γ. Παπανδρέου στις αρχές του 2010, όταν ο τότε πρωθυπουργός είχε βρεθεί αντιμέτωπος με ένα ιδιαιτέρως απαξιωτικό κλίμα έναντι της χώρας.

Βασικός στόχος του κ. Τσίπρα είναι η δημιουργία θετικού κλίματος για την χώρα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Το διάστημα που θα βρεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός, άλλωστε, θα είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για το Ασφαλιστικό.

Πέραν της παρουσίας στο Νταβός , ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου το Ισραήλ στις 26 Ιανουαρίου, την Κύπρο την αμέσως επόμενη ημέρα, ενώ αρχές Φεβρουαρίου προγραμματίζεται μια πολύ σημαντική συνάντηση, στο Ιράν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.