ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάκελος Στρατιωτικό: «Αδειάζει» τον Καμμένο ο Φίλης–«Προσωπική του άποψη»

17:45 - 28 Δεκ 2015 | Πολιτική
Φάκελος Στρατιωτικό: «Αδειάζει» τον Καμμένο ο Φίλης–«Προσωπική του άποψη» 1
Υπουργοί αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζουν» τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο μετά τις αποκαλύψεις του στο Έθνος της Κυριακής, περί στράτευσης των γυναικών.

Τη δική του απάντηση για το θέμα των στρατιωτικών λυκείων, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, βάζοντας τέλος από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα που δημιουργήθηκε και προκάλεσε τριβές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Παιδείας, ερωτώμενος από δημοσιογράφο σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας για τα στρατιωτικά λύκεια, απάντησε: «Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό ούτε κάποια συζήτηση».

Η δήλωση Φίλη έρχεται σε συνέχεια του «εμφυλίου» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις «γυναίκες στα χακί» και τα στρατιωτικά σχολεία.

Στο ίδιο μήκος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, που μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ξεκαθάρισε ότι η πρόταση Καμμένου δεν είναι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ούτε και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως είπε, το εν λόγω νομοσχέδιο «περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης για τις μεταθέσεις όλων των οπλιτών και των αξιωματικών, ώστε να ξεφύγουμε από το ρουσφέτι και από τα σκοτεινά σημεία αυτής της λειτουργίας. Και ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την πεντάμηνη παραμονή των οπλιτών στην παραμεθόριο, για να ενισχυθεί πραγματικά ο σκοπός της Εθνικής άμυνας. Νομίζω ότι αυτή είναι η ατζέντα (...) Δεν είναι στην ατζέντα, αυτή τη στιγμή, της κυβέρνησης κάποια άλλη συζήτηση... μπορεί να αποτελούν απόψεις αυτά… Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις».

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει αντίθετος τόσο στη στράτευση των γυναικών όσο και στα στρατιωτικά λύκεια. Η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο" τόνισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και επισήμανε "δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά".

Κατά τον κ. Ρήγα "η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τιμά την προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση και να ανατραπούν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό κράτος, για τα οποία την ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις" σημειώνοντας ωστόσο ότι "Προφανώς σε επιμέρους θέματα τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, δεν προσπαθήσαμε ποτέ να το κρύψουμε αυτό. Όμως αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και σε ότι αφορά αυτόν τον κοινό τόπο και στόχο θα λειτουργήσει ομοιογενώς". 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 28 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.