ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλης: «Ζεστό φαγητό και γάλα για χιλιάδες μαθητές»

14:15 - 29 Δεκ 2015 | Πολιτική
Φίλης: «Ζεστό φαγητό και γάλα για χιλιάδες μαθητές»
Και ενώ ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το 2016, ο υπουργός Παιδείας μας προσγειώνει για ακόμη μία φορά στο σαθρό «οικοδόμημα» των σχολείων.

Ζώντας σε μία δύσκολη ναι μεν εποχή αλλά σε μία χώρα που ανήκει στην Ευρωζώνη, ο κ. Φίλης παραδέχεται όταν υπάρχουν χιλιάδες μαθητές οι οποίοι μένουν νηστικοί επειδή απλά δεν υπάρχει κυλικείο στα σχολεία τους.

Η παροχή, λοιπόν, ζεστού φαγητού για πολλούς μαθητές αποτελεί έναν ακόμη στόχο του υπουργείου Παιδείας όπως δήλωσε την Τρίτη ο κ. Φίλης, μια ημέρα μετά τις εξαγγελίες του για τους στόχους του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα.

Μιλώντας λοιπόν στο ραδιόφωνο του Alpha υποστήριξε ότι:

«Στέλνουμε κάθε μέρα 11.000 μικρογεύματα σε σχολείο που δεν υπάρχει κυλικείο και ο στόχος μας είναι να υπάρξει για πολλούς μαθητές ζεστό φαγητό και να βρούμε 200 τόνους γάλακτος από τους παραγωγούς της Μακεδονίας για σχολεία της Θεσσαλονίκης».

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας ο κ. Φίλης τοποθέτησε ως πρώτη τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία επισημαίνοντας ωστόσο ότι χρειάζονται μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών καθώς «έχουν φύγει 30.000 τα τελευταία χρόνια». Εκτίμησε, δε, ότι «θα υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα γιατί τα οικονομικά πάνε καλά».

Επιμένοντας για την καθιέρωση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης εξήγησε ότι «θέλουμε να υπάρξει μια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και να υπάρξει και αλλαγή στο Λύκειο για να μην είναι εξεταστικός διάδρομος για το Πανεπιστήμιο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.