ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Εκλογές, ψέμματα και καχυποψίες…

15:50 - 29 Δεκ 2015 | Πολιτική
ΝΔ: Εκλογές, ψέμματα και καχυποψίες…
Μια δημόσια συνάντηση, που όπως αποδείχθηκε...δεν είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, στου Zonar, s οι Αντώνης Σαμαράς και Απόστολος Τζιτζικώστας, πυροδότησε ένα νέο κύκλο καχυποψίας και σεναρίων, ενόψει του δεύτερου και τελικού εκλογικού γύρου για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Στο επίκεντρο των αναλύσεων στην πολιτική αγορά, βρέθηκε η εκτίμηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός, προσεγγίζοντας τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, επιχειρεί να πλαγιοκοπήσει το καραμανλικό στρατόπεδο που στοιχίζεται πίσω από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπερασπιζόμενο τον «οικογενειακό» χαρακτήρα και προφανώς και τη μετριοπαθή, κεντροδεξιά φυσιογνωμία του κόμματος.

Ο κ. Τζιτζικώστας που στηρίχθηκε και ο ίδιος από στελέχη τα οποία είναι πολιτογραφημένα ως καραμανλικά, απέφυγε να δηλώσει την προτίμησή του μπροστά στις δεύτερες κάλπες, ωστόσο, όπως παρατηρούσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση, το...φανερό ραντεβού με τον κ. Σαμαρά ενείχε έναν ισχυρό πολιτικό και εσωκομματικό συμβολισμό.

Πλην όμως η επίμαχη συνάντηση δεν έγινε ποτέ, καθώς ο κ. Τζιτζικώστας βρισκόταν εκείνη τη στιγμή σε σύσκεψη της περιφέρειας, αφήνοντας τους αναλυτές, οι οποίοι διείδαν κίνηση Σαμαρά για την ανατροπή του Καραμανλή, στα κρύα του λουτρού.

Η μάχη στο μεταξύ, εν μέσω εορτών κορυφώνεται, με τους υποψηφίους Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αναδεικνύεται σε υπολογίσιμο εσωκομματική παράγοντα με ισχυρή επιρροή σε αστικές περιοχές και την Κρήτη και Β. Μεϊμαράκη που διατηρεί τα κομματικά ερείσματα σε λαϊκές και αγροτικές περιοχές, να δίνουν πόρτα-πόρτα τον αγώνα προσέλκυσης ψηφοφόρων, οι οποίοι είναι πλέον απολύτως οριοθετημένο εκλογικό σώμα και ανέρχονται σε 404.000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.