ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού-"Έτος ανάκαμψης το 2016"

20:00 - 31 Δεκ 2015 | Πολιτική
Τσίπρας: Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού-"Έτος ανάκαμψης το 2016"
Έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης χαρακτηρίζει το 2016 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και προσθέτει ότι είναι «η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Για το 2015 ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι ήταν η χρονιά «που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη».

Το 2015 ήταν η χρονιά , προσθέτει ο κ. Τσίπρας «που θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης και θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο».

Σήμερα, υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός το «βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, καθώς αφήνουμε πίσω μας μια πολυετή σκληρή περίοδο κρίσης και μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας. Μια πενταετία ανασυγκρότησης αλλά και μεγάλων τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα. Ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της».

Ο Πρωθυπουργός κάνει λόγο για μεγάλες προκλήσεις, όπως η καταπολέμηση της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, ο κ. Τσίπρας στέκεται στην ανάγκη «να την αντιμετωπίσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Γιατί είναι ηθικό καθήκον και επιταγή να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους εξαιτίας του πολέμου και της καταστροφής».

«Ας είναι ο νέος χρόνος ένα βήμα προσωπικής και συλλογικής ολοκλήρωσης. Ένα ουσιαστικό βήμα προς έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αδελφοσύνης», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.