ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι"

15:31 - 02 Ιαν 2016 | Πολιτική
Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι"
Για δυο εντυπωσιακά ζητήματα κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξη του στον "Ελεύθερο Τύπο".

Καταρχάς για το γεγονός ότι ακόμα και αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, με εξαίρεση τις ημέρες που πνέουν ισχυροί άνεμοι. Παράλληλα, αναφέρει ως καινούργιο στοιχείο, την άφιξη μεγαλύτερων αριθμών Αλγερινών και Μαροκινών, κάτι το οποίο όμως "δεν συμβαίνει κάθε βράδυ, αλλά συμβαίνει συχνά και σε μεγαλύτερους αριθμούς", όπως αναφέρει.

Ο αναπληρωτής υπουργός, δηλώνει θυμωμένος όταν ακούει ότι η Ελλάδα είναι "ξέφραγο αμπέλι" και αποσαφηνίζει ότι τα χερσαία σύνορα "φυλάσσονται θαυμάσια". Αναφορικά με την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, ο κ. Μουζάλας δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνεις παρά μόνο διάσωση όταν έρχεται η βάρκα", ενώ θεωρεί ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στις τουρκικές ακτές.

Παράλληλα δεν παραλείπει να αναφέρει ότι δεν είναι μόνο η χώρα μας που αντιμετωπίζει προβλήματα, αλά και η ΕΕ, που έχει και αυτή τις αδυναμίες της, στην διαχείριση του προσφυγικού.

Σχετικά με τα hot spots, ο Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε ότι ως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν λειτουργήσει στα νησιά, με πιθανή εξαίρεση αυτό στην Κω, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Επίσης έκανε λόγο για τα στρατόπεδα μετεγκατάστασης των προσφύγων- των οποίων η δημιουργία έχει ξεκινήσει- που θα βρίσκονται στην ενδοχώρα και θα αποτελούν προσωρινούς καταυλισμούς.

Ο υπουργός, στην συνέντευξη του δεν ανακοίνωσε τους χώρους της δημιουργίας των στρατοπέδων, αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "θα μαθευτεί". Αποσαφηνίζει ότι θα προηγηθούν διαπραγματεύσεις με τις τοπικές κοινωνίες, καθώς και με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τις προδιαγραφές που θα προηγηθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.