ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Στην τελική ευθεία για τις κάλπες

09:58 - 07 Ιαν 2016 | Πολιτική
ΝΔ: Στην τελική ευθεία για τις κάλπες
Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το στήσιμο των καλπών για την δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης, τα αίματα στη Νέα Δημοκρατία, έχουν ανάψει για τα καλά.

Οι δύο μονομάχοι, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζουν τα σημεία και το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα ενώ το εσωκομματικό θερμόμετρο ανεβαίνει.

Πώς κινείται ο Β. Μεϊμαράκης

Με συνεντεύξεις του στον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε τη θέση του σε σχέση με το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συναινέσει σε μια πολιτική που δεν βγάζει από την κρίση, ενώ υπενθύμισε ότι αναφορικά με τις απολύσεις είχε εκφράσει, όπως και πολλά άλλα γαλάζια στελέχη, την αντίθεσή του, όπως είχε πράξει και για τις προσλήψεις, στρέφοντας επί της ουσίας τα πυρά του προς τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεωργιάδη, που τον στηρίζει, για τη στάση που είχαν τότε ως υπουργοί.

«Κηρύσσω πόλεμο κατά της σκληρής λιτότητας, δεν υπήρξα ούτε μνημονιακός ούτε αντιμνημονιακός, καθώς στα Μνημόνια υπήρχαν και προτάσεις σε σωστή κατεύθυνση, αλλά και προτάσεις υπερβολικές», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. είναι σε τροχιά εξουσίας και ότι ήταν έτοιμη να κυβερνήσει τόσο τον Γενάρη όσο και τον Σεπτέμβρη.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία τη χαρακτήρισε «ευγενή άμιλλα» και συμπλήρωσε ότι «κανείς δεν έχει στο σακούλι ή στο μαντρί τα ποσοστά και τους ψηφοφόρους». Τόνισε, επίσης, ότι μιλά με όλους τους πρώην προέδρους του κόμματος και πως θεωρεί μεγάλη τιμή που ο Αντώνης Σαμαράς τού εμπιστεύτηκε τη θέση του πρόεδρου του κόμματος. Απαντώντας σε ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε: «Με συνδέει παλαιά φιλία. Μπαρουτοκαπνίστηκε στην πολιτική, για αυτό και σήμερα είναι πρόεδρος στο μυαλό και την καρδιά μας».

Ο κ. Μεϊμαράκης με συνέντευξή του στην ΕΡΤ άφησε νέες αιχμές για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. «Την ψώνισε κι αυτός», είπε χαρακτηριστικά στο σχόλιο ότι τον καλεί να ανασκευάσει για τη λέξη «πορτιέρης» που φέρεται να του απέδωσε προκαλώντας την αντίδραση του γραμματέα της Ν.Δ. ο οποίος δήλωσε: «Οταν ένας πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (με 40 χρόνια στην πολιτική) αποκαλεί δημόσια το γραμματέα του κόμματος “πορτιέρη”, ας μη μας κάνει εντύπωση γιατί οι πολίτες έχουν γυρίσει τις πλάτες στη Νέα Δημοκρατία και έχουν απαξιώσει το πολιτικό σύστημα».

Πώς προετοιμάζεται ο Κ. Μητσοτάκης

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκαν δίπλα-δίπλα στον αγιασμό που έκανε στη Θεσσαλονίκη ο μητροπολίτης Ανθιμος, φωτογραφήθηκαν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ., και αντάλλαξαν θερμές χειραψίες μεταξύ τους.

Οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης συζήτησαν μετά για τον συντονισμό των κινήσεών τους εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Δίλημμα για την ανανέωση της ΝΔ την επομένη των «γαλάζιων» εκλογών, έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Μπορώ να ανανεώσω την ΝΔ πιο ουσιαστικά και αυτό δεν έχει να κάνει με την ηλικία, παρόλο που και αυτή παίζει ρόλο» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι την Κυριακή το βράδυ θα είναι ο νικητής καθώς «νιώθει από την κοινωνία ένα ρεύμα νίκης».

«Εγώ ονειρεύομαι τη ΝΔ του διαδικτύου και όχι του FAX» ήταν η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη στο δίλημμα για την επόμενη μέρα της παράταξης και της ανανέωσης της.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως ακόμη και εάν ηττηθεί την Κυριακή θα παραμείνει «στρατιώτης της παράταξης» σημειώνοντας ωστόσο πως ο ίδιος νιώθει σίγουρος για το αποτέλεσμα της Κυριακής και πως μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 07 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.