ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: «Ακτίδα Ελπίδας» το ενδεχόμενο εκλογής του Κ.Μητσοτάκη

11:24 - 07 Ιαν 2016 | Πολιτική
Στο ενδεχόμενο της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ στέκεται σε σημερινό της άρθρο η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως θα αποτελούσε... «Αχτίδα Αισιοδοξίας»!

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός δημοσιογράφος, Simon Nixon σε άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα με τίτλο «Ακτίδα Ελπίδας του Νέου Έτους για την Ελλάδα», αναφέρει ότι η προοπτική εκλογής του κ. Μητσοτάκη θα αποτελούσε σημείο καμπής καθώς «θα άνοιγε η πόρτα ώστε η Νέα Δημοκρατία να επανατοποθετηθεί σαν ένα μοντέρνο κεντροδεξιό κόμμα, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα».

Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. «Μια αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες μεταρρυθμιστικές του υποσχέσεις. Θα αναπτέρωνε επίσης το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας».

Αλλά μια νίκη του κ. Μητσοτάκη θα είχε απήχηση και πέραν της Ελλάδος, τονίζει ο Simon Nixon. «Θα έστελνε το μήνυμα ότι η πολιτική ανανέωση στην Ευρώπη είναι εφικτή, ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.