ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουζάλας: Υπάρχει η πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα για όλους

14:15 - 07 Ιαν 2016 | Πολιτική
Μουζάλας: Υπάρχει η πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα για όλους
Στον κίνδυνο του εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα, στάθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι πλέον όσοι περνούν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια είναι κατά 50% παράνομοι μετανάστες και κατά 50% πρόσφυγες, όταν πριν από δύο μήνες η αναλογία ήταν 80% πρόσφυγες και 20% παράνομοι μετανάστες.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα για όλους είναι υπαρκτή και αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που συνεχίζεται η ροή των ανθρώπων προς την Ελλάδα. Ο δεύτερος λόγος κατά τον κ. Μουζάλα είναι η συνέχιση της ύπαρξης κυκλωμάτων στην Τουρκία που τροφοδοτούν μετανάστες χωρίς χαρτιά την προσφυγική ροή.

«Η φυσική ροή των πραγμάτων είναι να εγκλωβιστεί ένας διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων στην Ελλάδα της τάξης των μερικών δεκάδων χιλιάδων. Όταν κλείσουν τα σύνορα και φτάσει το μήνυμα στο Μαρόκο ότι δεν περνούν στην Ευρώπη αλλά κρατούνται και επαναπατρίζονται τότε η ροή θα σταματήσει» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.

Για τους μετανάστες υπάρχουν τρεις δυνατότητες τόνισε ο κ. Μουζάλας, σημειώνοντας ότι μπορούν να ζητήσουν άσυλο, να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μέλλον εδώ και να ζητήσουν επαναπατρισμό ή να υπάρξει αναγκαστικός επαναπατρισμός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.