ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυσφορία Μαξίμου για Ντάισελμπλουμ

14:06 - 08 Ιαν 2016 | Πολιτική
Δυσφορία Μαξίμου για Ντάισελμπλουμ
Λόγο για «συγκεκριμένους κύκλους της Ευρώπης», οι οποίοι πριν από κάθε διαπραγμάτευση «φροντίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα», κάνουν κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στο μήνυμα που έστειλε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σχολιάζοντας τις αυστηρές αναφορές του, συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν πως οι κύκλοι αυτοί, στους οποίους ανήκει ο Ολλανδός αξιωματούχος, θέλουν «να δυναμιτίζουν το κλίμα και να δημιουργούν εντυπώσεις».

Άλλωστε, όπως σημειώνουν, «έχει αποδειχθεί ότι αυτοί στο τέλος μειοψηφούν».

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ντάισελμπλουμ εκτίμησε χτες ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κρατήσει μήνες αντί για εβδομάδες. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Εγώ θα ήθελα να επιταχύνω την διαδικασία αλλα δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση πρακτικά, ο πρόεδρος του Eurogroup εξήγησε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και κάποια ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα. Μάλιστα, σημείωσε ότι μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συγκληθεί Eurogroup που θα αποφασίσει για τις περαιτέρω εκταμιεύσεις και θα ανοίξει την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει διαβάσει ακόμα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό παρά μόνο όσα έχει διαβάσει στα δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ξεκάθαρος ήταν επίσης για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικός σύμβουλος αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.