ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα διλήμματα του Μαξίμου ενόψει των εκλογών στη ΝΔ

15:50 - 09 Ιαν 2016 | Πολιτική
Τα διλήμματα του Μαξίμου ενόψει των εκλογών στη ΝΔ
Τα υπέρ και τα κατά της επικράτησης της μίας υποψηφιότητας ή της άλλης εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου της Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση η ανάδειξη νέου προέδρου θα απαιτήσει από την πλευρά της κυβέρνησης νέο πολιτικό σχεδιασμό καθώς ο νέος πρόεδρος θα δώσει πιο ηχηρό αντιπολιτευτικό τόνο στην πολιτική αντιπαράθεση σε όλα τα μέτωπα.


Άλλωστε ουσιαστικά εδώ και 3-4 μήνες ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε αντίπαλο, όμως πλέον θα έχει απέναντί του εν δυνάμει Πρωθυπουργό. Παρά το γεγονός ότι η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση πέρα από την φιλοφρόνηση πριν μήνες του Αλέξη Τσίπρα στον Βαγ. Μεϊμαράκη πολλοί θεωρούν ότι λόγω των αποκαλύψεων για τις σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, θα υπαρχει μια προτίμηση στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κύρια αιτία η επιλογή από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ ενός συναινετικού προφίλ.


Δε λείπουν όμως και οι σκέψεις σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «βολεύει» περισσότερο καθώς θα κάνει πιο ξεκάθαρο το δίπολο Αριστερά – Φιλελεύθερη Δεξιά.

 

Με αφορμή πάντως και το ασφαλιστικό ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί μπροστά σε ένα περίεργο δίλημμα. Θα κληθεί είτε να υποστηρίξει την κυβέρνηση είτε να αντιπολιτευθεί την ώρα που και οι ξένοι και οι εργοδότες ζητούν συναίνεση για το μείζον αυτό ζήτημα.

 


Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 09 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.