ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ντιμπέιτ" Τσίπρα-Σόιμπλε στο Νταβός

11:01 - 10 Ιαν 2016 | Πολιτική
"Ντιμπέιτ" Τσίπρα-Σόιμπλε στο Νταβός
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβος 20-24 Ιανουαρίου, όπου θα συναντηθεί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ και τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μπάιντεν ενώ θα έχει και δημόσια «μονομαχία» για το μέλλον της Ευρώπης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, καθώς η απομείωση του χρέους, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση.

 

Όμως και η συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ έχει τη δική της αξία, μιας και είναι γνωστές οι ενστάσεις του ΔΝΤ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση με επιμονή μάλιστα σε μειώσεις συντάξεων.

 

Εν τω μεταξύ θα έχει ολοκληρωθεί η περιοδεία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η οποία ξεκίνησε με συνάντηση στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, Παντοάν και θα ολοκληρωθεί στο Βερολίνο όπου και έχει κλείσει ραντεβού με τον Σόιμπλε.


Σκοπός του ταξιδιού του υπουργού Οικονομικών δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός πιο θερμού κλίματος στην Ευρώπη υπέρ των ελληνικών θέσεων με αιχμή το ασφαλιστικό, την διαπραγμάτευση, την αξιολόγηση και ασφαλώς το χρέος.

 

Η κυβέρνηση προσβλέπει στην βοήθεια των Αμερικανών τόσο στο θέμα του χρέους όσο και στο ζήτημα της παραμονής ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Το Μαξίμου αποφεύγει να μιλήσει ανοιχτά για την επιθυμία του να απεμπλακεί το ΔΝΤ από το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας αν και στόχος του είναι αυτός ακριβώς αφού θεωρεί ότι στην παρούσα φάση δεν είναι απαραίτητη η οικονομική συμμετοχή του Ταμείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 10 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.