ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος θα ζητήσει γερμανική βοήθεια

18:28 - 10 Ιαν 2016 | Πολιτική
Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος θα ζητήσει γερμανική βοήθεια
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να προσφέρει "χείρα βοηθείας" στην Ελλάδα προκειμένου να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Αυτό θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Έλληνα και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Η φοροδιαφυγή φέρνει πιο... κοντά Ελλάδα και Γερμανία αφού πρόκειται να συνεργαστούν προκειμένου να την καταπολεμήσουν σύμφωνα πάντα με την ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

 

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την προσεχή Τετάρτη στο Βερολίνο που είναι και ο τελευταίος σταθμός της "ευρωπεριοδείας"  που πραγματοποιεί ο Έλληνας υπουργός, θα θέσουν επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα

 

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Handelsblatt, «ο Τσακαλώτος θέλει να αποδεχθεί μια προσφορά που είχε κάνει ο Σόιμπλε στους Έλληνες ήδη προ ετών».

 

Όπως αναφέρει το άρθρο «ο Σόιμπλε είχε προτείνει σε συνεννόηση με τους υπουργούς Οικονομικών των γερμανικών κρατιδίων την αποστολή 500 υπαλλήλων των υπηρεσιών φορολογικού ελέγχου – από τότε ζητήθηκαν μόλις 10 υπάλληλοι. Και η προσφορά μετεκπαίδευσης του Βάλτερ-Μπόργιανς χρονολογείται από το 2012». Όπως προσθέτει η εφημερίδα, «ο Βάλτερ Μπόργιανς και ο Σόιμπλε συντονίστηκαν και στην τωρινή περίπτωση. 'Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών (σ.σ. Σόιμπλε) προσέφερε επανειλημμένα περαιτέρω βοήθεια, αυτή η προσφορά ισχύει', δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών».

 

 

Στο ίδιο κείμενο υπάρχουν και δηλώσεις του Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχύσει τη βάση εσόδων της - κυρίως μέσω της τήρησης των φορολογικών νόμων και της πραγματικής καταβολής των φόρων».

 

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «προφανώς ο Τσακαλώτος θέλει να κάνει εκ των υστέρων αυτό που με ασυγχώρητο τρόπο παραμέλησαν να κάνουν οι προκάτοχοί του».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.