ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Δημοκρατία: Έκλεισαν οι κάλπες - Η ώρα της αλήθειας

20:17 - 10 Ιαν 2016 | Πολιτική
Νέα Δημοκρατία: Έκλεισαν οι κάλπες - Η ώρα της αλήθειας
Οι κάλπες έκλεισαν αλλά λόγω συνωστισμού σε αρκετά εκλογικά κέντρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε παράταση μίας ώρας. Γύρω στις δέκα τα πρώτα αποτελέσματα.

 

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κύλησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εκτός βέβαια από το περιστατικό στο εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας οπότε και μέλη του Ρουβικώνα προχώρησαν σε βανδαλισμούς και όπως ήταν επόμενο, σε διακοπή της διαδικασίας.

 

Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των ψηφοφόρων υπήρχε αρκετά μεγάλη προσέλευση αφού σύμφωνα με τη Λεωφόρο Συγγρού 285.000 χιλιάδες είχαν ψηφίσει έως το απόγευμα και οι εκτιμήσεις μιλούσαν για τελική συμμετοχή πάνω από 300.000 με κάποιους περισσότερο αισιόδοξους να εκτιμούν ότι θα φτάσει τις 350.000.

 

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 404.000 και απαγορεύονταν να ψηφίσει κάποιος που δεν συμμετείχε στον πρώτο γύρο.

 

Στο μεταξύ οι δυο υποψήφιοι εμφανίστηκαν ενωτικοί, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος. Τα αίματα ωστόσο άναψαν το απόγευμα με αφορμή διαρροές από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη που ήθελαν τον πρώην υπουργό να προηγείται. Κύκλοι του ανέφεραν τα εξής: «Μέχρι τώρα έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

 

Ωστόσο οι παραπάνω διαρροές προκάλεσαν αντίδραση από την επίσημη ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης διέψευσε με δήλωσή του διαρροές που έχουν σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

«Όπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ από χθες είναι σε διαρκή συνεδρίαση. Όσα γράφονται και λέγονται για προβλέψεις δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ανυπόστατα», ανέφερε.


Σχετικά με τη συμμετοχή στις εκλογές είπε επίσης ότι "παρά τις δύσκολες συνθήκες η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική", ενώ για το αποτέλεσμα είπε ότι θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.