ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Δημοκρατία: Παρέλαβε το «κλειδί» ο Μητσοτάκης-Τι δήλωσε

14:02 - 11 Ιαν 2016 | Πολιτική
Νέα Δημοκρατία: Παρέλαβε το «κλειδί» ο Μητσοτάκης-Τι δήλωσε
Είναι πλέον γεγονός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον και επίσημα ο ένατος κατά σειρά πρόεδρος στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, αφού ανέλαβε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (11/01/2016) τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον απερχόμενο μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γιάννη Τραγάκη για την εργασία του στην εσωκομματική εκλογή ως πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος (ΚΕΦΕ).

«Το κόμμα αυτό έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Θα ανανεώσουμε δυναμικά τη ΝΔ, οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση. Χρέος όλων μας η ΝΔ να γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που αντιπαλεύει τον λαϊκισμό. Θέλω να εξασφαλίσω την ενότητα της ΝΔ αλλά να πετύχω τη δημιουργική της διεύρυνση. Θα πετύχουμε το στόχος μας γιατί είναι ένας στόχος συλλογικός» επεσήμανε αρχικά.

«Θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε δημιουργικά τη Ν.Δ. με απόλυτο σεβασμό στην παράδοσή της και αντιλαμβανόμενοι την πραγματικότητα των καιρών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες ψήφισαν δημιουργική ανανεωση και ζητούν να ανακαλύψει η Ν.Δ. τις αξίες που υπηρετησε, αξίες που «θα βρεθούν απέναντι στον λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης».

Ο νέος πρόεδρος τόνισε ότι χρέος του είναι το κόμμα να γίνει πολύ συντομα η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, συμπληρώνοντας πως «σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσσεύει απολύτως κανείς».

«Θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε τη Ν.Δ. με απολυτο σεβασμό στην παράδοσή της», συνέχισε.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι με την εκλογή του κλείνει ένας δύσκολος κύκλος και εκτίμησε ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία.

Νωρίτερα ο Γιάννης Πλακιωτάκης είχε στείλει μήνυμα ενότητας για την γαλάζια παράταξη.

«Θα σταθώ δίπλα σου. Σύντομα να σε δούμε και πρωθυπουργό» ήταν τα πρώτα λόγια του απερχόμενου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη στο νέο πρόεδρο της παράταξης κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας του κόμματος.

"Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες ώστε η παράταξη να γίνει ξανά μία μεγάλη ισχυρή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη", δήλωσε ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης, προβαίνοντας παράλληλα σε έναν απολογισμό της δικής του προεδρίας, τόνισε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον κ. Μητσοτάκη και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά του. Το ίδιο καλώ να πράξουν και όλα τα στελέχη και οι βουλευτές, σημείωσε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 11 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.