ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι επαφές: Συνάντηση Τσακαλώτου με Ντάισελμπλουμ-Σόιμπλε

10:14 - 12 Ιαν 2016 | Πολιτική
Συνεχίζονται οι επαφές: Συνάντηση Τσακαλώτου με Ντάισελμπλουμ-Σόιμπλε
Συνεχίζει τις επαφές του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Σήμερα συναντάται με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ ενώ αύριο θα προσπαθήσει να "πείσει" τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για το ασφαλιστικό

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί σήμερα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συνεχίζοντας έτσι την ευρωπαϊκή περιοδεία του υπέρ της βιωσιμότητας της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και της ανάγκης να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος.

 

Στις επαφές που έχει ο υπουργός Οικονομικών, τονίζει και την επιθυμία της Ελλάδας να απεμπλακεί το ΔΝΤ από το πρόγραμμα.

 

Ωστόσο, χτες Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, πήρε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ, ενώ κάθε συζήτηση για έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα έκοψε την Κυριακή και ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος προειδοποίησε επίσης ότι η λύση για το χρέος δεν θα πρέπει να ικανοποιεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

 

Αύριο, Τετάρτη, παραμονή του Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιχειρήσει να πείσει και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ώστε να δεχθεί τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.