ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη Μουζάλα με ΚΕΔΕ για το προσφυγικό

20:14 - 12 Ιαν 2016 | Πολιτική
Σύσκεψη Μουζάλα με ΚΕΔΕ για το προσφυγικό
Σύσκεψη με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, συγκάλεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δυο πλευρές αποφάσισαν τη σύσταση κοινής επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και αντίστοιχα στελέχη και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση τέθηκαν ζητήματα από όλες τις πλευρές και αναζητήθηκε κοινός τόπος για τη διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μουζάλας δήλωσε: "Με την ΚΕΔΕ και τους δημάρχους που απαρτίζουν την επιτροπή για το μεταναστευτικό εγκαινιάσαμε σήμερα μια μόνιμη συνεργασία. Θα ήθελα να το δείτε ως μια μόνιμη μεικτή επιτροπή, και είμαι βέβαιος ότι έτσι την αντιμετωπίζει και ο κ. Πατούλης. Η επιτροπή αυτή θα προσπαθήσει να συνδέσει ακόμα παραπέρα το κράτος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έτσι και αλλιώς είναι μέρος του κράτους, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και στην επιτυχή ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου.
Όταν λέω Εθνικό Σχέδιο, εννοώ τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ευρώπη, που θα συνδιαμορφωθεί με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχω τονίσει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει όχι απλά να βοηθάει, αλλά και να συμπράττει με τις αποφάσεις της, και σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι θα έχουμε να σας δείξουμε αποτελέσματα".
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εκ νέου σύγκλιση της επιτροπής σε ορίζοντα 15 ημερών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.