ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: H Ελλάδα ζητά τη βοήθεια του γερμανικού ΣΔΟΕ

15:02 - 13 Ιαν 2016 | Πολιτική
FAZ: H Ελλάδα ζητά τη βοήθεια του γερμανικού ΣΔΟΕ
Στο αίτημα της Αθήνας για γερμανική συνδρομή στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αναφέρονταν σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική FAZ.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πραγματοποιεί σύντομη επίσκεψη στο Βερολίνο. Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η γερμανική συνδρομή στην δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Το υπουργείο Οικονομικών της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας επιβεβαίωσε ενώπιον της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας της Φρανκφούρτης (FAZ.NET) ότι η ελληνική πλευρά ανέλαβε πρωτοβουλία ζητώντας "ανταλλαγή know-how".

Η συνεργασία ξεκινά με την εκπαίδευση 50 ελλήνων υπαλλήλων από γερμανούς φοροελεγκτές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Το σχετικό κείμενο προθέσεων θα υπογραφεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Για αρκετό χρονικό διάστημα οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπιζαν τις γερμανικές προτάσεις για βοήθεια στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος ως παρέμβαση στα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με συνεργασίες σε λεπτά ζητήματα και επιδιώκει τη βοήθεια του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.