ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργαζόμενοι «Ελληνικός Χρυσός»-Σκουρλέτης: «Ηλεκτρισμένη» η ατμόσφαιρα-Ανυποχώρητη η κυβέρνηση

18:38 - 13 Ιαν 2016 | Πολιτική
Εργαζόμενοι «Ελληνικός Χρυσός»-Σκουρλέτης: «Ηλεκτρισμένη» η ατμόσφαιρα-Ανυποχώρητη η κυβέρνηση
«Ηλεκτρισμένη» ήταν η ατμόσφαιρα μεταξύ των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη.

Εξερχόμενοι της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει στο διάστημα που προβλέπει ο νόμος το σύνολο των αιτημάτων αδειών που εκκρεμούν και να τις εγκρίνει ή όχι.

Προτεραιότητα όμως φαίνεται πως θα δοθεί στην αδειοδότηση τμημάτων έργου που αφορά την Ολυμπιάδα.

Οι εργαζόμενοι όμως εμμένουν στη θέση τους ότι το έργο είναι ενιαίο και δεν θα αφήσουν να σπάσει σε κομμάτια. Παράλληλα τόνισαν πως θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε από τον επικεφαλής της Eldorado Gold, Paul Wright, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, να γίνει άρση της απόφασης για αναστολή εργασιών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

«Δεν μπορούμε να συζητούμε υπό καθεστώς εκβιασμών», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον επικεφαλής της καναδικής Eldorado Gold, Paul Wright. Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως «ρωτήσαμε τον κ. Wright εάν θεωρεί την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες και νόμους και όχι αποικία». Κατά τον υπουργό, «με ευθύνη της πλευράς της Eldorado Gold έχει δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ κακό κλίμα. Τους είπαμε πως όταν υπάρχουν προβλήματα, αυτά λύνονται με διάλογο και όχι με τελεσίγραφα. Πολύ δε περισσότερο, όταν ο κ. Wright μπήκε και σε άλλα χωράφια, στα χωράφια της πολιτικής».

Ο Π. Σκουρλέτης πρόσθεσε πως ρωτήσαμε τον κ. Wright εάν ενδιαφέρεται για την επένδυση, ή εάν θεωρεί πως έχει λήξει ο κύκλος της. Ο ίδιος κατέληξε πως για να συνεχιστεί ο διάλογος, η εταιρεία πρέπει να πάρει πίσω την απόφαση για αναστολή εργασιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.