ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος:Το τέλος της Σένγκεν θα σημάνει το τέλος της Ευρώπης

18:40 - 14 Ιαν 2016 | Πολιτική
Αβραμόπουλος:Το τέλος της Σένγκεν θα σημάνει το τέλος της Ευρώπης
Την θέση ότι εάν καταρρεύσει η Σένγκεν, έχει έρθει το τέλος της Ευρώπης διατύπωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Η κατάσταση χειροτερεύει, όσον αφορά το προσφυγικό» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά περίπου 3.000 έως 4.000 άνθρωποι.

Ο Επίτροπος άφησε να εννοηθεί ότι η συνεργασία των κρατών μελών της ΕΕ στο προσφυγικό είναι ελλιπής, ενώ χαρακτήρισε προβληματική ως έναν βαθμό και τη συνεργασία της Ευρώπης με την Τουρκία.

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, διακυβεύεται η ενότητά μας. Όλο και περισσότερα κράτη επανεισάγουν τους συνοριακούς ελέγχους» είπε ο Επίτροπος, τονίζοντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι μία κοινή ατζέντα.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου για τη χορήγηση ασύλου θα πρέπει «να αναθεωρηθεί σε βάθος» και σημείωσε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει «τον Μάρτιο πρόταση για την αναθεώρησή του».

«Η ζώνη Σένγκεν δεν πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Εάν καταρρεύσει η Σένγκεν, τότε θα είναι η αρχή του τέλους του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Η Σένγκεν δεν είναι το πρόβλημά μας, είναι το μεγαλύτερό μας επίτευγμα» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «τώρα πρέπει να κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για να βεβαιωθούμε ότι η Σένγκεν θα συνεχίσει να υπάρχει».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:33 - 14 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.