ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euronews: Πρώτη φορά γίνεται διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα

20:05 - 18 Ιαν 2016 | Πολιτική
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει ποτέ υλοποιήσει επίσημη διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά διατηρεί ένα καθεστώς προσωρινών αδειών, αναφέρει δημοσίευμα του Euronews, σχετικά με την σχετική διαδικασία που προχωρά τώρα στη χώρα μας.

«Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια διαδικασία υλοποιείται στην Ελλάδα, από την έναρξη εκπομπής της ιδιωτικής τηλεόρασης», σημειώνει.

 

Παράλληλα, το Euronews επισημαίνει ότι, σε επικοινωνία του με Ευρωπαίο αξιωματούχο, έλαβε την απάντηση ότι «σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα που αφορά μεμονωμένες πολιτικές» και συμπλήρωσε ότι «εργαζόμαστε σε αυτό το θέμα βάσει των όρων που προβλέπει το μνημόνιο». Το δίκτυο σημειώνει, δε, ότι αυτό που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο το οποίο υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι, είναι η ανακοίνωση ενός διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και δικαιωμάτων χρήσης των συχνοτήτων.

 

Αναφέρεται, μάλιστα, σε δήλωση κυβερνητικής πηγής, που διαμήνυσε στο Euronews ότι «είναι κομμάτι της συμφωνίας και σημαντική μεταρρύθμιση που συμβάλλει στη διαφάνεια. Απαράδεκτο και σκοτεινό ήταν το καθεστώς μέχρι τώρα» (σ.σ.: η αδειοδότηση των ελεύθερης λήψης επίγειων ψηφιακών σταθμών μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού που θα υλοποιήσει το ΕΣΡ, περιλαμβάνεται συγκεκριμένα στα «βασικά παραδοτέα» της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της συμφωνίας για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ESM -παράγραφος 2.1.e- που κυρώθηκε με το ν. 4339/2015).

 

Τέλος, το Euronews σημειώνει ότι το καθεστώς αδειοδότησης εγκρίθηκε από τη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο και, μάλιστα, οι προϋποθέσεις για τη διαδικασία αδειοδότησης υπερψηφίστηκαν όχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και από τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:44 - 18 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.