ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Ευπρόσδεκτη η Frontex-Όχι σε κοινές περιπολίες με Τουρκία

16:19 - 19 Ιαν 2016 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Ευπρόσδεκτη η Frontex-Όχι σε κοινές περιπολίες με Τουρκία
Η Frontex είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα, αλλά τα ελληνικά σύνορα καθορίζονται κυριάρχως από την Ελλάδα και η όποια συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο υπό ελληνική ηγεσία, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αποκλείοντας εκ νέου το ενδεχόμενο διεξαγωγής κοινών περιπολιών των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο κ. Παυλόπουλος, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στο Βερολίνο, διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θέλει τη συνεργασία της Τουρκίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και συμφωνεί να της δοθεί γι’ αυτό στήριξη, εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την απόφαση της ΕΕ για άνοιγμα νέων κεφαλαίων στην ενταξιακή διαπραγμάτευση με την Άγκυρα και επανέλαβε ότι υπάρχουν στοιχεία για συνεργασία των λιμενικών αρχών της Τουρκίας με διακινητές ανθρώπων, ενώ η κύρια υποχρέωσή της είναι να εμποδίζει τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες.


Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της, αλλά όχι σε βάρος των ανθρώπων και επέστησε την προσοχή στην ανάγκη οργάνωσης ευρωπαϊκής αρχής, η οποία θα αποφασίσει για τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.