ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Μαξίμου αντεπιτίθεται για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων

22:20 - 19 Ιαν 2016 | Πολιτική
Το Μαξίμου αντεπιτίθεται για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων
Ιδιοτελείς μικροκομματικές σκοπιμότητες διαβλέπει το Μαξίμου πίσω από την επίθεση στο μέτωπο των μετακλητών υπαλλήλων, μετά τα στοιχεία του Ποταμιού, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μόλις μέσα σε δύο μήνες.

Κυβερνητικές πηγές που εξαπολύουν επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, κάνουν λόγο για επίθεση με κατασκευασμένα στοιχεία, η οποία κατά την εκτίμησή τους, γίνεται κυρίως για δυο λόγους:
α. Να εδραιωθεί η πεποίθηση στον απλό πολίτη, ότι «όλοι το ίδιο είναι». Ότι και η κυβέρνηση αυτή είναι ότι και οι προηγούμενες: ένα φαύλο και σάπιο καθεστώς.

β. Για να αποδομηθεί το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση. Νομοσχέδιο που έρχεται να βάλει ταφόπλακα στις πιο μαύρες σελίδες του πελατειακού κομματικού κράτους και να δημιουργήσει μια δημόσια διοίκηση, ανεξάρτητη και αξιοκρατική που θα λειτουργεί επ’ ωφελεία του δημοσίου και όχι του κομματικού συμφέροντος. Αντί να ανησυχεί το νέο σύστημα της ΝΔ καλό θα είναι να ψηφίσει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση προκειμένου να σταματήσει το κομματικό και ρουσφετολογικό κράτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται το Μαξίμου, ο συνολικός αριθμός των πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία μελών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου [Δεκέμβριος 2014] ήταν 1.173.

Αναλόγως, ο συνολικός αριθμός πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων [ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και λοιποί μετακλητοί] στην κυβέρνηση Τσίπρα ανέρχεται στο αντίστοιχο διάστημα στους 618 [19.01.2016].

Καταγγέλλουν μάλιστα, ότι σκοπίμως, γίνεται σύγκριση του Σεπτεμβρίου 2015 με τον Ιανουάριο του 2016 προκειμένου να εμφανιστεί μεγάλη αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων. Γίνεται, δηλαδή, σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2015, μήνα κατά τον οποίο έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και δεν υπάρχουν μετακλητοί υπάλληλοι στους υπουργούς με μία κανονική κοινοβουλευτική περίοδο, προκειμένου να φανεί ότι οι θέσεις τους διπλασιάστηκαν.

Πυρά εναντίον Μητσοτάκη

Με αφορμή την κριτική που δέχθηκε το Μαξίμου επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της ΝΔ, σημειώνοντας, τα εξής: «ο κ. Μητσοτάκης εισήγαγε ένα σύστημα αξιολόγησης που προέβλεπε υποχρεωτική αρνητική βαθμολογία για συγκεκριμένο ποσοστό υπαλλήλων ανά διεύθυνση. Ένα σύστημα με καθαρά τιμωρητική διάθεση, προάγγελο μελλοντικών απολύσεων και δημιουργίας ενός σώματος άβουλων και πειθήνιων δημοσίων υπαλλήλων.

Και το χειρότερο το κρατήσαμε για το τέλος: Ο κ. Μητσοτάκης, με μια απλή διάταξη νόμου, καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων και τμημάτων όλων των φορέων της δημόσιας διοίκησης και προχώρησε στον ορισμό καινούριων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Δεν δίστασε, μάλιστα, να μετατρέψει σε απλούς υπαλλήλους γενικούς διευθυντές, υψηλών τυπικών προσόντων, που είχαν κριθεί για αυτές τις θέσεις από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια. Αυτή τη δημόσια διοίκηση ονειρεύονται;».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.