ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άκαρπη συνάντηση παραγωγών-Κατρούγκαλου. Νέα συνάντηση αύριο

13:56 - 20 Ιαν 2016 | Πολιτική
Άκαρπη συνάντηση παραγωγών-Κατρούγκαλου. Νέα συνάντηση αύριο
Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, είχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των αγροτών, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια συμφωνία, ωστόσο, ορίστηκε νέο ραντεβού με τον κ. Κατρούγκαλο, αύριο, στις 14:30, στο υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παντελής Μόσχος.


Μία ενδεχόμενη αύξηση στις εισφορές τους ισοδυναμεί με αφανισμό του αγροτικού κόσμου και της πρωτογενούς παραγωγής, εξηγούν οι παραγωγοί. «Δεν λέμε ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τους φόρους μας, αλλά αν στο εισόδημα με δεδομένη τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, αρχίζουν να προσμετρώνται τεκμήρια διαβίωσης, τότε ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ θα πρέπει να δίνει τα 4.000 ευρώ» τόνισε ο κ. Μόσχος.

Από νωρίς το πρωί οι παραγωγοί βρέθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, έστησαν μία μικρή λαϊκή αγορά και σε μια συμβολική κίνηση διένειμαν δωρεάν προϊόντα στους περαστικούς.


Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο βρίσκονται ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ, οι οποίοι αντιδρούν στην ενοποίηση του ταμείου τους σε ένα μεγάλο ταμείο και διαδηλώνουν: «Απεργούμε ενάντια στη διάλυση της ναυτιλίας και της κοινωνίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.