ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίμια: Ο Καμμένος έριχνε στεφάνι ενώ πετούσαν τουρκικά F-16 (φωτο)

16:47 - 28 Ιαν 2016 | Πολιτική
Ίμια: Ο Καμμένος έριχνε στεφάνι ενώ πετούσαν τουρκικά F-16 (φωτο)
Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Καλόλιμνο την ίδια ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ήταν πάνω από τα Ίμια αποτίοντας φόρο τιμής στους τρεις ήρωες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στις 10:45 το πρωί της Πέμπτης «ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών».

 

Τα τουρκικά F-16 παρέμειναν σε ελληνικό εναέριο χώρο για περίπου ένα λεπτό και στις 10:46 εξήλθαν του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά μαχητικά «αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική».

ιμ1

 

Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος πετούσε με ελικόπτερο πάνω από τα Ιμια και έριχνε στη θάλασσα στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο «ΠΝ 21» κατέπεσε στα Ίμια, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου του 1996.

ιμ2

 

Μάλιστα, συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανάρτησε στο Twitter και σχετικές φωτογραφίες γράφοντας «Τιμή και Δόξα στους Ήρωες. ΑΘΑΝΑΤΟΙ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.