ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκτή η τροπολογία του Ποταμιού για τους ανυπότακτους

19:25 - 28 Ιαν 2016 | Πολιτική
Δεκτή η τροπολογία του Ποταμιού για τους ανυπότακτους
Σύμφωνα με την τροπολογία το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για εξαγορά κάθε μήνα στρατιωτικής υποχρέωσης, η αναπροσαρμογή του, ο τρόπος, η διαδικασία και οι προθεσμίες καταβολής καθορίζονται με κοινή απόφαση των ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΘΑ.

Δεκτή έγινε η τροπολογία που κατέθεσε το Ποτάμι για τους ανυπότακτους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Για το ν/σ «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου και ειδικός αγορητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

 

Η τροπολογία

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην πρόταση νόμου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας : «Ρύθμιση Θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις»

Θέμα: «Περί του καθορισμού του μηνιαίου ποσού εξαγοράς της θητείας».

 

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

Με την προτεινόμενη τροπολογία αφαιρείται ο περιορισμός όσον αφορά τον αρχικό καθορισμό του χρηματικού ποσού που καταβάλλεται για εξαγορά κάθε μήνα στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης για τους άνω των 35 ετών.

 

Η παρούσα τροπολογία, αναλογιζόμενη την εξαιρετικά δυσχερή δημοσιονομική συγκυρία επιτυγχάνει την στρατολογική τακτοποίηση μεγάλου αριθμού ανυπότακτων άνω των 35 οι οποίοι δεν δύνανται να ανταποκριθούν στο υπέρογκο για τις παρούσες οικονομικές συνθήκες μηνιαίο ποσό της εξαγοράς. Με αυτόν τον τρόπο δύνανται οι αρμόδιοι υπουργοί να προσαρμόσουν το ποσό της εξαγοράς σύμφωνα με τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες χωρίς περιορισμό.

 

Β. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

 

Άρθρο 1

 

Η διάταξης του άρθρου 57 παράγραφος 2 του ν. 3421/2005 τροποποιείται ως εξής:

 

«Το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για εξαγορά κάθε μήνα στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, η αναπροσαρμογή του, ο τρόπος, η διαδικασία και οι προθεσμίες καταβολής καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τα χρηματικά ποσά, που καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού, αποτελούν έσοδα του Δημοσίου και περιέρχονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό.»

 

Ο καταθέτων βουλευτής


Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.